Medici români în Italia. ILSOLE24ORE: "Halatele albe alimentează tensiunile preelectorale"

Andreea Cosma |
Data publicării:

După vaccinuri, acum şi problema lipsei de medici devine un câmp de luptă între partidele politice, în climatul supraîncălzit al campaniei pentru alegerile europene, scrie ilsole24ore.com.

"Veneto bate la ușile României pentru a recruta tineri medici care urmează să fie integraţi în spitale care suferă din ce în ce mai mult de lipsa personalului. USL 2 (Unitatea sanitară locală) din Treviso negociază pentru a smulge zece medici specializați, aflaţi în serviciu la spitalul din Timișoara, deoarece lipsesc ginecologi și anestezişti. Pentru Zaia acesta este un semn al vremurilor guvernului galben-verde incapabil să planifice și să ofere cetățenilor răspunsuri pe termen lung", a declarat vicepreședintele deputaților Partidului Democrat, Alessia Rotta, pentru ilsole24ore.com.

Citeşte şi: Italia aduce medici ROMÂNI: "Sunt mai IEFTINI"

''Guvernul minte - continuă Rotta - argumentând că problema nu este numărul celor admişi la facultățile de medicină, ci accesul la specialități. Absolvenții sunt de ajuns, specialiștii sunt cei care lipsesc.

 

"Veneto bate la ușile României pentru a recruta tineri medici"

 

Universitatea din Padova - explică Rotta - furnizează anual 30 de specialiști în ginecologie, numai că Veneto ar avea nevoie de trei ori mai mulţi. De asemenea, cu cota 100 situația este în mod inevitabil destinată să se înrăutățească. În loc să piardă timpul spunând minciuni și făcând propagandă, un guvern demn de acest nume ar înfrunta această problemă dramatică, care amenință să creeze o gaură imensă în personalul spitalului și să le provoace cetăţenilor greutăți inevitabile.

Citeşte şi: Italia. Un cunoscut SPITAL caută MEDICI ROMÂNI. Salariu de 2.500 euro și alte BENEFICII (VIDEO)

Între timp - conchide Rotta - pentru a 'ameliora' urgenţa, una dintre regiunile conduse de Liga suveranistă angajează medici din România. Este legea represaliilor".

Răspunsul soseşte imediat din partea subsecretarul pentru sănătate, Luca Coletto: "Aceste condiții în care ne aflăm, le datorăm mai ales "miopiei'' Partidului Democrat, dat fiind faptul că deja în Pactul de Sănătate din 2014 regiunea Veneto a semnalat nevoia urgentă de a crește bursele de specialitate şi accesul medicilor absolvenți și licențiați în secție, confruntându-se însă cu o opoziţie insurmontabilă. Astăzi, plătim cu toţii consecințele''.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel