Document publicat accidental de OMS: Medicamentul anti COVID-19 a EȘUAT. Rezultate negative în testele clinice

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Un potenţial medicament antiviral al companiei Gilead Sciences a înregistrat rezultate negative în primele teste clinice aleatorii, arată un document obţinut de Financial Times după publicarea accidentală de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), dar firma medicală contestă informaţiile.

Conform unui proiect de document publicat accidental de OMS şi vizualizat de cotidianul Financial Times, potenţialul medicament antiviral Remdesivir a înregistrat rezultate negative în primele teste clinice, dezamăgind oamenii de ştiinţă şi investitorii.

Testele efecuate în China arată că Remdesivir - dezvoltat de compania farmaceutică Gilead Sciences, cu sediul în statul american California - nu a îmbunătăţit starea pacienţilor şi nu a redus prezenţa patogenului în sânge. Cercetătorii au studiat evoluţiile a 237 de pacienţi, după administrarea produsului la 158 şi urmărirea stării acestora comparativ cu restul.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a admis că "documentul a fost postat inadecvat pe website", fiind şters "imediat ce a fost observată eroarea".

Valoarea acţiunilor companiei Gilead Sciences a scăzut cu cel puţin 6%, potrivit agenţiei de presă Reuters, citată de Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel