Medalioane de porc în sos cremos și delicios de piper, o mâncare perfectă pentru o cină cu prietenii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Medalioane de porc în sos cremos și delicios de piper, o mâncare perfectă pentru o cină cu prietenii. Sursa foto - freepik.com
Medalioane de porc în sos cremos și delicios de piper, o mâncare perfectă pentru o cină cu prietenii. Sursa foto - freepik.com

Medalioanele din carne de porc în sos cremos de piper se gătesc rapid și ușor, fiind perfecte pentru o cină cu prietenii.

Medalioanele din carne de porc în sos cremos de piper sunt un preparat clasic în bucătăria germană. Fileul de porc se taie felii rotunde, care se fierb în sosul cremos de piper și se decorează cu verdeață proaspătă. Sosul cremos se armonizează perfect cu gustul picant al cărnii.

Ingrediente pentru 4 persoane:

600 grame de file de porc,

250 grame de smântână de gătit de 15% - 200 ml,

3 linguri de ardei verde murat,

2 căței de usturoi,

1 frunză de dafin,

2 linguri ulei vegetal,

1 lingură sos de soia,

un pahar de vin,

1 linguriță de muștar,

3 crenguțe de cimbru proaspăt,

sare și piper după gust.

 

Modul de preparare

 

Tăiați fileul de porc în medalioane de aproximativ 2-3 cm grosime, asezonați-le cu sare și piper, apoi prăjiți-le pe ambele părți în ulei încins.

Adăugați cățeii de usturoi și foaia de dafin și prăjiți-le câteva minute. Scoateți carnea din tigaie și păstrați-o la cald.

Pulpă suculentă marinată cu legume la cuptor și garnitură de orez, pentru o cină de neuitat

Boabele de piper se zdrobesc și se pun în tigaie. Adăugați sosul de soia, vinul și muștarul. Amestecați și lăsați să fiarbă câteva minute.

Adăugați apoi smântâna și lăsați sosul să fiarbă la foc mediu 5-8 minute până devine cremos. Scoateți frunzele de cimbru de pe crenguțe și puneți-le în sos. Adăugați apoi  medalioanele și gătiți încă 5 minute.

Omletă ca la restaurant: o rețetă simplă cu un secret dezvăluit de bucătarii cu experiență

Medalioanele de porc în sos cremos de piper se potrivesc perfect cu piure de cartofi sau paste. Mâncarea este bogată în proteine ​​și conține nutrienți importanți precum fier și zinc. Ornați carnea cu cimbru proaspăt pentru o notă perfectă de aromă.

------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

  https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel