Măsuri pentru evitarea aglomeraţiei în vămi de 1 Mai

Mihai Ciobanu / 27 apr 2018, 13:30 Salveaza PDF Comentarii
Aglomeratie in vama
Aglomeratie in vama

Personalul din punctele vamale va fi suplimentat în minivacanţa de 1 Mai.

"Pentru fluidizarea traficului, s-a suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor. Astfel, în această perioadă, peste 4.000 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control a frontierei de stat. Subliniem faptul că este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora. De asemenea, în funcţie de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz", se arată într-un comunicat de presă al IGPF. În minivacanţa de 1 Mai se va suplimenta personalul şi va folosi la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, inclusiv prin crearea unor fluxuri suplimentare de control, în condiţiile în care se estimează o creştere a traficului, în special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria. 

[citeste si]

Rute alternative 

Potrivit aceleiaşi surse, au fost contactate autorităţile statelor vecine şi, în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost stabilite măsuri comune, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate, iar poliţiştii de frontieră, împreună cu poliţia rutieră, vor informa conducătorii auto despre posibilităţile de utilizare a unor puncte alternative de trecere a frontierei. 

În acelaşi context, IGPF atenţionează cu privire la restricţiile de circulaţie pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, autorităţile din ţara vecină informând că, din data de 28 aprilie, ora 23,00 (ora României) şi până duminică, 29 aprilie ora 23,00, apoi de luni, 30 aprilie, începând cu ora 23,00 şi până marţi, 1 mai ora 23,00, circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, cu excepţia transporturilor de animale vii şi de produse perisabile, va fi restricţionată de autorităţile maghiare. Măsura este luată ca urmare a faptului că în această perioadă se celebrează Ziua Internaţională a Muncii. 

În perioada menţionată, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricţii de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria. 

În condiţiile în care, conform estimărilor Poliţiei de Frontieră, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria, autorităţile recomandă utilizarea tuturor punctelor de frontieră. 

"Participanţii la traficul transfrontalier au la dispoziţie aplicaţia Trafic On-line, dezvoltată de Poliţia de Frontieră Română, ce poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute", se mai arată în comunicatul IGPF.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy