Măsuri fără precedent: Spania alocă 200 de miliarde de euro pentru a ajuta afacerile lovite de COVID-19

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Primul ministru spaniol, Pedro Sanchez, a anunțat, marți, că guvernul său a aprobat un pachet de ajutor de 200 de miliarde de euro, bani ce vor fi folosiți pentru combaterea impactului economic al pandemiei de coronavirus, anunță CNN. 

"Trebuie să luptăm cu acest virus pe frontul economic, pentru a câștiga împotriva lui. De asemenea, trebuie să ne protejăm locurile de muncă, companiile și familiile cu un scut social și economic, astfel încât nimeni să nu rămână în urmă. De aceea, astăzi (marți - n.red.), am aprobat un decret foarte important, cel mai mare care a fost aprobat vreodată în istoria democrației noastre", a spus șeful Executivului spaniol.

Din această sumă, 600 de milioane de euro vor fi folosiți pentru servicii sociale de bază, cu un accent special pe asistența medicală pentru vârstnici și alte grupuri vulnerabile.

De asemenea, guvernul facilitează protecția furnizorilor de apă, energie electrică și comunicații.

Pe planul industriei, Sanchez a promis că muncitorii independenți ar putea primi subvenții. El a făcut apel la proprietarii de afaceri să nu concedieze angajații, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel