Măsuri drastice în mai multe orașe din România. Sibiu a intrat în carantină, iar Alba Iulia intră începând de mâine

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Se iau măsuri drastice în mai multe orașe mari din România, unde numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 a crescut foarte mult în ultimele săptămâni.

Luni dimineață, la ora 5, orașul Sibiu a intrat în carantină, iar cinci orașe din județul Alba printre care și Alba Iulia vor fi carantinate începând de mâine pentru a scădea numărul de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

În ultimele două săptămâni, în judeţul Sibiu au fost confirmate pozitiv peste 2000 de persoane, iar în municipiu rata de incidență cumulată a ajuns la 12,58 la mia de locuitori. Duminică au murit 6 persoane, iar de la începutul pandemiei 290 de oameni au fost răpuşi de coronavirus. Oraşul Sibiu a intrat în această dimineaţă în carantină.

Intrările şi ieşirile din oraş sunt strict interzise prin alte căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice, iar poliţiştii au format filtre de control. Oricine vrea să intre sau să iasă trebuie să justifice călătoria cu declarație pe proprie răspundere sau cu adeverinţă de la angajator. Şoferii care nu sunt din zonă, pot doar tranzita aceste localități, fără să oprească în interiorul lor.

 

Arafat: Sibiul are nevoie de măsuri suplimentare

 

Şeful DSU susţine că Sibiul are nevoie de măsuri suplimentare faţă de cele pe care Guvernul le-a luat recent. Aşadar, în weekenduri, magazinele se închid.

„În acest weekend şi în fiecare weekend după asta este închiderea magazineleor şi a mallurilor pe toată durata weekendurilor, cu excepţia magazineleor care vând alimente, lucruri esenţiale, pieţelor, farmaciilor. Pe durata stării de carantină magazinelel se vor închide la orele 20:00 în loc de 21:00″, a declarat Raed Arafat, şeful DSU.

„Capacitatea de absorbţie a spitalului este aproape la limită, facem eforturi deosebie cu conducerea spitlalului, cu toate oficialităţile implicate să găsim soluţii. Dacă nu înţelegem că aceste măsuri sunt făcute pentru binele general, muncim degeaba. Noi facem eforturi supraomeneşti, lucrăm 24 din 24”, susține Constantin Roşca, şeful UPU Sibiu, potrivit Știrile PRO TV.

„Pentru noi, municipiul Sibiu, cu incidență de 11 la mie, deja nu mai vorbim de focar. Vorbim de transmitere comunitară intensă deja”, a adăugat Raed Arafat.

 

Alba Iulia intră în carantină începând de marţi

 

În Alba Iulia, rata de infectare cu Sars-Cov-2 a ajuns la 10,12. Aşadar, oraşul intră în carantină începând de marţi.

Nicolae Albu, prefect Alba: “Măsurile care dacă sunt unele restrictive nu este oprită nicio activitate normală. Pentru toate activităţile esenţiale există o prevedere în hotărârea de carantinare”.

Se vor insitui filtre la toate intrările şi ieşirile din localităţi, iar cei care tranzitează aceste zone carantinate nu vor staţiona. Oamenii vor putea ieşi din casă doar pe bază de declaraţie.

„Va fi un efort comun cu fiecare cetăţean pentru a putea să avem rezultate spontane”, a declarat Marius Giurea comandant IJJ Alba.

Atât în Alba Iulia, cât şi în Sibiu, în centrele comerciale se limitează accesul persoanelor astfel încât să se asigure 8 metri pătraţi de persoană. Evenimentele private sunt interzise, iar terasele şi unităţile de cazare se închid. Preoţii vor ţine slujbe numai în aer liber, iar masca rămâne obligatorie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel