Mașină solară construită de studenții români, calificată în cursa de 3.000 de km în Australia

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Mașină solară construită de studenții români, calificată în cursa de 3.000 de km în Australia
Mașină solară construită de studenții români, calificată în cursa de 3.000 de km în Australia

Mașina solară cu 3 roți, construită de o echipă de studenți ai Universității Tehnice Cluj-Napoca (UTCN), s-a calificat în cursa de 3.000 de kilometri din Australia care a început duminică, 22 octombrie.

Universitatea Tehnică din Cluj Napoca a anunțat că maşina solară care va fi condusă de studenţi şi alimentată doar cu energie solară, a ajuns la competiția World Solar Challenge, în Australia.  

„Studenţii noștri sunt entuziasmaţi pentru că au trecut de calificări! Vehiculul urmează să străbată continentul australian de la nord la sud, pe o distanță de 3200 de km, pe autostrăzi și prin deșert! O super provocare! Le ținem pumnii în zilele ce urmează și suntem alături de ei!”, a transmis Universitatea Tehnică din Cluj Napoca.

Competiția World Solar Challenge are loc în Australia odată la doi ani, din 1987 încoace. E prima participare pentru o echipă din România la acest concurs solicitant, în care maşinile trebuie să parcurgă toată Australia de la nord la sud, pe o distanţă de peste 3.000 km, timp de 4 zile. Şi această primă participare se dovedeşte deja a fi provocatoare pentru tinerii de la  Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN).

World Solar Challenge este cea mai mare şi mai importantă competiţie internaţională de maşini electrice alimentate de la soare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel