Masca FFP2, OBLIGATORIE și în Austria începând de luni. Cât costă o astfel de mască și unde se găsesc

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

De luni, 25 ianuarie, masca FFP2 va deveni noul standard împotriva transmiterii coronavirusului: De atunci, purtarea unei „piese frontale filtrante” din clasa de protecție 2 va fi obligatorie în magazine și în transportul public.

Deși masca devine obligatorie de luni, apar îngrijorări din ce în ce mai mari cu privire la prețurile, uneori ridicate, pentru măștile de protecție. Pentru ca accesoriul să devină accesibil, costul măștilor FFP2 va fi redus semnificativ.

Hofer a început cu anunțul unui preț competitiv de 0,59 euro, Spar și grupul Rewe (Billa, Merkur, Penny, Bipa și ADEG) au urmat exemplul și au anunțat, de asemenea, că vor vinde măștile la un preț de 59 de cenți fiecare.

Prețul exact pentru o mască a fost până acum neclar și a fost estimat de președintele comercial Rainer Trefelik la maximum un euro. Miercuri, prețul a fost inițial stabilit la un dealer: la Hofer, măștile FFP2 vor fi disponibile de joi, 21 ianuarie, la un preț de 59 de cenți fiecare. Puțin mai târziu, Rewe și Spar au urmat exemplul cu un anunț de preț de 59 de cenți fiecare, începând joi, relatează Krone.at.

TVA pe măști, anulat

 


Hofer și Grupul Rewe au subliniat că „protejarea sănătății clienților are prioritate maximă”. Pentru a putea oferi o mască FFP2 cât mai multor clienți posibil, livrarea în cantități de uz casnic, adică maximum cinci bucăți per client, este planificată la Hofer, la Billa, Merkur, Penny, Bipa și la magazinele ADEG participante. Livrarea are loc cu maximum cinci bucăți per client într-un singur pachet sau o singură bucată per 10 pachet.

Măștile FFP2 au fost până acum scumpe deoarece statul adaugă 20% TVA. Ministrul de finanțe Gernot Blümel (ÖVP) a anunțat, marți că TVA pe măștile FFP2 va fi anulată. Măsura se va aplica inițial până la jumătatea anului 2021. Consiliul Național ar trebui să decidă scutirea de TVA miercuri, iar Consiliul Federal ar trebui să convină vineri, dacă coaliția dorește.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel