Marius Manole, REVOLTAT: „E o CĂSĂPIRE! O situație DISPERATĂ!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Actorul Marius Manole a declarat, vineri, la interviurile HotNews LIVE, că asistăm la „o căsăpire, o situație disperată, fără precedent”.

Vedeta Teatrului Național din București spune că „s-au tăiat toate bugetele de la toate teatrele, fie că aparțin de Ministerul Culturii sau de primării, s-au anulat toate proiectele. Sunt artiști și colaboratori neplătiți din ianuarie-februarie”.

Citește și Artiștii cheamă ROMÂNII în STRADĂ pentru #demnitate: „Să arătăm Guvernului că ne ridicăm împreună!"

„Cultura a fost tot timpul un copil mai mic, neiubit, mai obraznic, nedorit de cei care au fost în funcții de conducere. Nu s-a investit mult în cultură, același sistem cu finanțări care nu există, nu există nimic. Este o situație disperată, fără precedent. E o căsăpire - s-au tăiat toate bugetele de la toate teatrele, fie că aparțin de Ministerul Culturii sau de primării, s-au anulat toate proiectele. Sunt artiști și colaboratori neplătiți din ianuarie-februarie.

Citește și Mesaj cinic al ministrului Culturii, după tăieri de buget: „Cred că s-ar putea descurca"

Eu sunt convins că managerii de teatru vor să facă, dar nu au bani. La Teatrul Național, situația a culminat cu faptul că 57 de oameni de scenă au fost eliberați din funcții, pentru că aveau contracte de colaboratori, printr-o firmă de recrutare. Teatrul Național are locurile de angajare blocate de Ministerul Culturii. Comuniștii au făcut niște teatre până în 1989, altfel poate nu le-am fi avut nici pe astea. Din 1989 am închis toate cinematografele”, a spus Marius Manole.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel