Marina Almășan despre războiul cu Cristina Țopescu pornit de Viorica Dăncilă: „Ultima noastră încrucișare a fost pe un câmp de luptă“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Marina Almășan și Cristina Țopescu au avut un schimb dur de replici în urmă cu câteva luni, după ce aceasa din urmă i-a făcut o ofertă meditații gratuite premierului de atunci, Viorica Dăncilă pentru a nu mai face România de râs. 

A urmat un schimb de replici în care s-a implicat și Georgică Cornu, soțul Marinei Almășan, jignind persoanele care comentau la postările contradictorii dintre cele două. Cristina Țopescu și Marina Almășan au fost colege la TVR, de unde prima a plecat după zvonurile despărțirii de Ștefan Bănică Junior.

Citește și: Cristina Țopescu - Marina Almășan, RĂZBOI TOTAL: Să-și șteargă clăbucii de la gură

„Ultima mea încrucișare, în viața asta, cu Cristina, a fost pe un câmp de luptă. Fusese, de fapt,  un război al ideilor, al cuvintelor. Da, dar și cuvintele pot fi uneori arme și voi știți bine că un cuvânt poate uneori biciui mai tare decât o adunare de arme sofisticate. 

…De cunoscut, am cunoscut-o in TVR. Eram amândouă cam aceeași generație, pline de același avânt cu care, după ‘89, tinerii veniseră în televiziunea publică, pentru a o trezi la viață, pentru a-i injecta suflul nou. Ea era “fata lui tata”, eu eram …fata nimănui important, dar asta nu ne-a îndepărtat, si mai ales nu i-a diminuat cu nimic valoarea : Cristina era frumușică, era deșteaptă, citită, avea vorbele la ea și era clar că genele făcuseră potecă dinspre valorosul său tată, spre fiica pe care o iubea atât de mult. Nu pot spune că am fost prietene, mai cu seamă acum, când se va înghesui toată planeta, să povestească cât de bine a cunoscut-o pe Cristina Țopescu, cat de multe amintiri comune au. Țin bine minte însă cum ne intersectam pe holuri și faceam schimb de zâmbete sau cum ne întâmplam, de multe ori, în același timp, la machiaj, și, de pe scaune alăturate, legam o conversație despre de toate, în timp ce machieuzele lucrau la chipul nostru. La al  Cristinei nu prea aveau mult de lucru, pentru că era o fată cu adevărat frumoasă“, a scris Marina Almășan, astăzi, într-un editorial. 

Plecarea Cristinei Țopescu de la TVR, la începutul anilor '90

„…Cristina n-a stat mult , prin TVR. A plecat, odată cu zvonurile despărțirii sale de Banică junior, bogat agrementate de gura lumii cu scene de violență conjugală. Nu știu nici acum dacă era ceva adevărat, din ceea ce se vântura pe holurile TVR, cert este că Cristina devenise mai tăcută, chipul i se întunecase puțin, după care..n-am mai văzut-o prin TVR. Am regăsit-o, ceva mai târziu, în privat și într-un fel am invidiat-o ca a avut curajul să plece din TVR, unde nu-i era chiar rău, la umbra extraordinarului său părinte. Dar cred că tocmai asta a fost ambiția fetei : să demonstreze că se poate descurca și “fără pile”. 

Fiind bună prietenă cu tatăl său ( unul din modelele mele, în ale gasetăriei), cunoscând-o așadar și pe fiica lui, i-am urmărit acesteia parcursul , cu un oarecare interes, admirând-o de fiecare dată și spunându-mi în gând : “Iată cum s-a transmis, și în acest caz, talentul de la tată, la fiică”. Deși nu sunt chiar fana celor care înaintează în carieră si devin celebri agățându-se de numele vaaloroșilor lor părinți, nu puteam admite că Cristina n-ar fi fost un om bun, serios si daruit cu har“, a mai scris Marina Almășan.

Citește și: Cristina Țopescu RÂDE de Dragnea: Așa vor TOVARĂȘII lui 

Prezentatoarea TV a vorbit apoi despre scandalul iscat, în urmă cu un an, între cele două, pornind de la o postare pe facebook a Cristinei Țopescu prin care îi făcea o ofertă de meditații gratuite premierului de atunci, Viorica Dăncilă, pentru „a nu mai face România de râs“. Au urmat apoi o serie de contre dure între cele două vedete. 

„…Anii au trecut și cel din urma noastră mi-a adus prilejul unei “reîntalniri” cu fosta mea colegă. Mai precis , al unui schimb acid de replici cu Cristina. In scris, fiecare în mediul său virtual. O postare agresivă al Cristinei, preluată de câteva publicații, m-a făcut să ripostez, pe site-ul meu, printr-un editorial în care o trăgeam, acid,  de urechi și nu neapărat pentru părerile sale ( sunt jurnalist și pluralismul de idei nu mă va deranja niciodată), ci pentru faptul că atacul său asupra unui politician nu viza aspectele profunde ale problemei, ci mai mult cele superficiale, legate de faptul că respectivul nu vorbea corect și fluent limba engleză. Observația venea din partea unui filolog si mi s-a părut nedreaptă, mai ales că – explicam eu acolo – pe mine, ca și cetățean, nu mă interesează cât de bine vorbesc engleza cei care îmi conduc țara, ci cât de bine fac ei țării, prin ceea ce fac pentru oamenii săi.

Citește și: RĂZBOIUL Almășan - Țopescu. Intervine Cornu, soțul Marinei: „Ești jenant de proastă”

Editorialul meu a fost preluat instantaneu de presă si a generat o întreagă conflagrație virtuală, în care civilizații mei prieteni de pe Facebook au fost linșați, pur și simplu, de o mare de prieteni virtuali ai Cristinei, îmbibați în agresivitate și vulgaritate maximă. Țin minte că, încercand să le studiez profilul ( întotdeauna e bine să știi cine te atacă, pentru a cântări mai corect greutatea vorbelor sale), am constatat că cei mai mulți erau anonimi, pitiți îndarătul unor fotografii cu flori, dulăi sau personaje din istoria omenirii. Mi-am dat seama că nu pot face față unui război în care judecata și argumentele sunt înlocuite de ură și violență și ..m-am retras.

Nu pot insă să  nu-mi amintesc o postare ulterioară a Cristinei, care, constatând ea însăși cele simțite de mine, se întreba , retoric, “Cum oare de am ajuns aici, Marina?  Ce e cu risipa asta de venin? Cine anume ne-a învrăjbit pe noi două, în halul ăsta?”. Vremurile, Cristina – am vrut să-i răspund, dar, temându-ma că voi redeschide robinetul urii, m-am abținut. Episodul a trecut, dar a lăsat în urma lui ceva : am devenit ( ceea ce nu fusesem pâna atunci) foarte atentă la postările Cristinei. Deși constatasem demult că gândim total diferit, îmi plăcea felul cum scrie, îmi plăcea umorul ei fin și mai ales mă impresiona aplecarea ei aproape nepământeană către animale. De când îl avem pe Obama, labradorul nostru de 8 ani, am devenit și eu oarecum sensibilă la acest subiect, însă Cristina era de-a dreptul pătimașă“, rememorează Cristina Almășan.

Cristina Țopescu - Marina Almășan, colege la Televiziunea Română

 

Sunată, aseară, de jurnaliștii România Tv pentru un punct de vedere privind decesul fulgerător al Cristinei Țopescu, Marina Almășan a bâiguit că, poate, nu e ce mai potrivită persoană pentru a-și spune o opinie privind această tragedie. 

„…Aseară, la 10 noaptea, un telefon de la România TV care aproape că era să mă trezească din somn, m-a îngrozit. Nu știu nici acum de ce, probabil luați prin surprindere de eveniment,  realizatorii emisiunii de la acea oră m-au sunat tocmai pe mine, aducându-mi la cunoștință vestea tragică și cerându-mi o opinie. “-Sunteți siguri că sunt omul cel mai nimerit? – am bâguit eu, sprijinindu-mă pe faptul că ultimul meu contact cu Cristina nu a fost chiar unul pașnic. “-Da, ați fost colege la TVR”….M-am adunat și am spus ceea ce , creștinește, era de spus, într-un asemenea moment. “- De ce, oare, s-ar fi putut întâmpla un asemenea lucru?”- a insistat Corpoș, cu o întrebare firească intr-un asemenea context. Am tăcut o clipă și mi-am imaginat-o pe Cristina, cea frumoasă, sensibilă, deșteaptă, talentată, stand  atât de singură, nedrept de singură, lângă bradul de Crăciun… Și deodată,  plecarea ei din această lume agresivă si urâtă, în care nu a avut pe nimeni drag alături, nu mi s-a mai părut de neînțeles…“, a scris Marina Almășan într-un editorial în revista Femei de 10.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel