Marian Oprișan critică decizia ministrul Sănătății: "Nu există o situație critică"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Președintele Consiliului Județean (CJ) Vrancea, Marian Oprișan, critică decizia ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, de a numi o conducere militară la Spitalul "Sfântul Pantelimon" din Focșani, întrucât "nu există o situație critică așa cum s-a încercat acreditarea ideii".

"Responsabili morali pentru gestionarea epidemiei COVID-19 sunt cei din PNL Vrancea! Astăzi (luni - n.red.) la Focșani, ministrul sănătății a dat curs solicitării PNL de a numi o conducere militară la Spitalul Județean de Urgență "Sfântul Pantelimon" Focșani, pe perioada stării de urgență. Decizia ministrului s-a bazat pe faptul că actualul manager al spitalului este infectat COVID-19, iar cei din conducerea spitalului sunt contacți direcți. Atrag atenția asupra faptului că la Spitalul Județean Focșani, spital aflat în subordinea Ministerului Sănătății, nu există o situație critică așa cum s-a încercat acreditarea ideii de către liberali și ziariștii lor de casă!", arată Marian Oprișan, într-un comunicat de presă.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, luni dimineața, că întregul management al Spitalului Judeţean Focşani va fi asigurat de cadre militare, atât timp cât este instituită starea de urgenţă. Decizia a fost luată împreună cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

"Având în vedere că tot managementul spitalului judeţean este infectat cu COVID-19 - managerul şi ceilalţi sunt contacţi, am luat decizia împreună cu ministrul Apărării să dăm un ordin de misiune în care managementul pe perioada stării de urgenţă să fie asigurat de cadre militare medicale venite din ţară de la Spitalul din Braşov, precum şi de aici de la spitalul militar. (...) Avem început un proces de evaluare a întregului personal. A fost o anchetă epidemiologică care a fost scăpată de sub control", a spus Nelu Tătaru, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel