Maria Boldor, prima medalie la floretă după 19 ani, pentru România: „Sunt bucuroasă!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Maria Boldor, prima medalie la floretă după 19 ani, pentru România
Maria Boldor, prima medalie la floretă după 19 ani, pentru România

Maria Boldor s-a întors acasă cu medalia de bronz. Sportiva a concurat pentru România la Mondialul de Scrimă din Egipt. Este prima astfel de performanță reușită de floreta feminină, în ultimii 19 ani. Maria Boldor nu se oprește aici. Spune că va munci și mai mult pentru următorul sezon.

„Sunt bucuroasă pentru rezultatul obținut la competiție și mă bucur, că de fiecare dată după o competiție bună, când ajung acasă sunt așa, mai relaxată. Acum urmează să muncesc și mai mult, pentru că de abia de acum începe greul, și să sperăm că următorul sezon va fi pe măsura rezultatului de la mondialele acestea.

Îmi stabilesc de fiecare dată un obiectiv, dar acum n-aș vrea să pun presiune foarte mare, și împreună cu cei cu care vorbesc, vom vedea unde vrem să ajungem, top 16, top 8. Între cantonament și competițe vom avea o vacanță de două săptămâni și jumătate. Abia aștept”, a declarat Maria Boldor la Digi24.

 

Vezi și 

 

David Popovici şi antrenorul său, decoraţi de Klaus Iohannis

 

Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat pe sportivul David Popovici şi pe antrenorul acestuia, Adrian Rădulescu, într-o ceremonie care va avea loc la Palatul Cotroceni. Şeful statului i-a conferit Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler sportivului David Popovici, dublu medaliat cu aur, în semn de "înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de excepţie dovedite în cadrul celei de a 19-a ediţii a Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie - 3 iulie), impunându-se ca un simbol al tinerei generaţii de campioni şi contribuind, pe această cale, la afirmarea sportului românesc pe plan internaţional", informează luni Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, în semn de "înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în pregătirea participării româneşti la cea de a 19-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie - 3 iulie), contribuind astfel la cucerirea a două medalii de aur", preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler antrenorului Adrian Rădulescu. 

David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 50 m liber, la Campionatele Europene de înot pentru juniori care se desfășoară în aceste zile la Otopeni.

Sportivul român David Popovici a câştigat, vineri, încă o medalia de aur la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Otopeni, el impunându-se în finala probei de la 50 m liber masculin cu timpul de 22sec16/100.

Înotătorul legitimat la CS Dinamo, intrat în finală cu primul timp, a ajuns la a patra sa medalie la CE 2022 de juniori, după cele două de aur la ştafetă masculin 4x100 m liber şi 200 m liber şi cea de argint la ştafeta mixtă de 4x100 m liber.

Podiumul probei de 50 m liber a fost completat de Jere Hribar din Croaţia, cu 22 sec 55/100, şi de Martin Kartavi din Israel, cu 22 sec 57/100.

Delegaţia României a câştigat până acum şase medalii la CE de înot pentru juniori de la Otopeni: 4 de aur - ştafeta masculină 4x100 m liber (David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu), David Popovici la 200 m liber şi 50 m liber, Vlad Ştefan Stancu la 1.500 m liber şi 2 de argint - ştafeta mixtă de 4x100 m liber (David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu), Bianca Costea la 50 m liber.

Campionatele Europene de înot pentru juniori 2022 se desfăşoară la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni în perioada 5-10 iulie. La competiţie participă 494 de sportivi din 42 de ţări. România este reprezentată de 26 de înotători, 14 la masculin şi 12 la feminin.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel