Marea RELAXARE în Franța: S-au deschis restaurantele, cinematografele și muzeele

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Emmanuel Macron, la terasă în ziua relaxării măsurilor (Sursa foto: Facebook/Emmanuel Macron)
Emmanuel Macron, la terasă în ziua relaxării măsurilor (Sursa foto: Facebook/Emmanuel Macron)

Restricțiile au fost relaxate în Franța. Începând de astăzi, francezii au putut merge la terasă sau la cinematograf. 

Francezii îşi recapătă, cu bucurie, viaţa socială. După mai bine de şase luni, barurile, cafenelele şi restaurantele, primesc din nou, clienţi pe terase.

Totuşi, numai la 50% din capacitate. S-au redeschis şi muzeele, la fel, pentru un număr limitat de vizitatori. “Este un mic moment, al libertăţii regăsite”, a spus preşedintele Macron, care a ieșit la o cafea, cu premierul. Iar ministrul de Finanţe, consideră că redeschiderea teraselor, a fost “un pas simbolic”, pe calea revenirii economice.

Preşedintele Macron şi premierul Castex au sărbătorit, la o cafea, la doi paşi de palatul Elysee, a doua etapă a relxării în Franţa.

Macron: "Trebuie să rămânem prudenți"

 

"Ieri, terasele nu erau deschise, astăzi sunt. Dacă reuşim să ne organizăm bine, ca o colectivitate, să continuăm vaccinarea, să avem o disciplină cetăţenească colectivă, nu e niciun motiv să nu mergem mai departe. Este un mic moment al libertăţii regăsite, dar trebuie să rămânem prudenţi pentru a reuşi împreună să oprim pandemia”, a comentat președintele Macron, potrivit Știrile PROTV.

“Nu mai sunterm în situaţia de la începutul anului, mai ales datorită campaniei de vaccinare care a continuat suţinut”, a subliniat Emmanuel Macron.

Patronii cafenelor şi restaurantelor s-au pregătit zile bune. Chiar dacă, într-o mare parte a Franţei, vremea, nu tocmai prietenoasă, nu prea îndeamna, miercuri, la o ieşire la terasă.

Francezii erau nerăbdători să-și regăsească acea “joie de vivre”, de neconceput fără o cafea sau un pahar de vin la o terasă. Mai mult, s-au redeschis şi muzeele. Zeci de turişti şi parizieni s-au aşezat la coadă dis-de-dimineaţă, pentru a fi printre primii care vizitează Luvrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel