Marea Britanie. Un român închis pe viață pentru că a UCIS un conațional, cere CU TUPEU să fie eliberat: „Medicii l-au omorât!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
alexandru-constantinescu-dumitru palazu
alexandru-constantinescu-dumitru palazu

Dumitru Palazu, un român condamnat la închisoare pe viață pentru crimă, în Marea Britanie, susține că nu el l-a omorât pe tânărul Alexandru Constantinescu, ci medicii care au intervenit la fața locului.

Românul Dumitru Palazu a fost, recent, condamnat la închisoare pe viață pentru omor, de Justiția din Marea Britanie, după ce a înjunghiat un alt român. Evenimentele s-au petrecut într-un parc de rulote în apropiere de Canterbury, Kent iar tânărul Alexandru Constantinescu, de 30 de ani a murit după ce a fost înjunghiat în inimă de Dumitru Palazu.

Românul găsit vinovat de crimă fusese eliberat din închisoare de puțin timp, ispășind o pedeapsă tot pentru omor. După ce inițial și-a recunoscut faptele de care a fost acuzat, Palazu a afrimat în timpul procesului că medicii sunt vinovați de moartea victimei și că are dovezi că echipele medicale au provocat rana fatală victimei.

Citește și: Marea Britanie: Român recidivist, condamnat la închisoare PE VIAȚĂ. A ucis un tânăr ROMÂN și a lăsat un copil ORFAN

Afirmația a determinat instanța să-i recheme pe experți pentru a fi chestionați în legătură cu acțiunile lor din acea noapte. În timpul procesului, Palazu şi-a concediat echipa de avocați, după care s-a declarat vinovat de omor prin imprudență în fața instanței. Judecătoarea Adele Williams a fost nevoită să oprească procesul în timp ce un nou avocat a fost numit pentru a-l apăra și apoi i-a permis lui Palazu să pledeze vinovat.

Procurorul a spus că atacul a fost surprins pe camerele de supraveghere şi a arătat că înjunghierea nu a fost un act de autoapărare, nici accident, ci omorul a fost intenționat, potrivit presei engleze.

Martorii audiați în instanță au spus că Palazu a alergat spre victima lui strigând: „Dați-vă deoparte, jur pe familia mea că o să-l tai”. Cei doi bărbați au făcut schimb de pumni și în timp ce Constantinescu a ridicat brațul stâng pentru a da o lovitură, Palazu l-a înjunghiat.

Tânărul de 30 de ani s-a prăbușit și a murit la fața locului, în ciuda eforturilor paramedicilor și a unui medic care s-au luptat timp de 40 de minute pentru a-l salva. Eforturile cadrelor medicale la fața locului au inclus efectuarea unei intervenții chirurgicale pe cord deschis când au descoperit că arma i-a străpuns inima de două ori. Potrivt martorilor, ultimele vorbe ale victimei lui Palazu au fost: „Știu că cel chel m-a înjunghiat. Știu că mor. Singurul meu regret este că îmi las copilul orfan”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel