Marea Britanie. Un român, care și-a tăiat mâna, în timp ce încerca să-și ucidă soția, a primit despăgubiri uriașe

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Marea Britaine. Un român, care și-a tăiat mâna în timp ce încerca să-și ucidă soția, a primit despăgubiri uriașe - 1
Marea Britaine. Un român, care și-a tăiat mâna în timp ce încerca să-și ucidă soția, a primit despăgubiri uriașe - 1

Un român, care și-a înjunghiat soția cu un cuțit de bucătărie, lăsând-o aproape moartă, a primit despăgubiri de 17.500 de lire sterline pentru că și-a rănit mâna în timpul atacului.

Dorinel Cojanu, 36 de ani, a fost condamnat la 11 ani de închisoare în decembrie 2015 pentru tentativă de omor, după ce a înfipt un cuțit în spatele și fața soției sale, Daniela, în bucătăria casei familiei lor, fiind în stare de ebrietate.

Cuțitul cu mâner maro a intrat prin sânul drept al Danielei, a trecut printre două coaste, printr-un plămân și a ajuns ficat. Românca, în vârstă de 35 de ani, a fost internată aproape patru luni în spital și a rămas cu cicatrici permanente.

Bărbatul a înjunghiat-o cu atâta ferocitate încât s-a tăiat și el la două degete de la mâna dreaptă, iar medicii au stabilit că necesită o intervenție chirurgicală imediată, transmite Antena3.ro

El și-a ispășit doar cinci ani din pedeapsă și, în timp ce se afla în spatele gratiilor, a lansat o cerere de despăgubire împotriva Serviciului de Sănătate (NHS) publică din Marea Britanie, insistând că medicii nu l-au tratat suficient de repede după ce a intrat în închisoarea din Bedford și l-au lăsat cu răni pe viață.

 

Avocații românului au contestat apoi decizia la Înalta Curte

 

La o audiere din mai 2021 la Tribunalul din Norwich, el a primit 8.500 de lire sterline, iar judecătorul Recorder Gibbons, a respins cea mai mare parte a cererii sale pentru neglijență, pe motiv că a fost necinstit cu privire la modul în care a suferit vătămarea, pierderea veniturilor și asistența medicală.

 Avocații săi au contestat apoi decizia la Înalta Curte, iar un alt judecător a hotărât ca despăgubirea lui să fie majorată la 17.500 de lire sterline. Magistratul a spus că nu contează dacă Cojanu și-a tăiat degetele „deschizând o cutie de fasole... sau în timp ce încerca să-și ucidă soția”.

Cojanu cerea o despăgubire totală de 125.000 de lire sterline, insistând că nu a suferit o intervenție chirurgicală l-a împiedicat să lucreze ca muncitor  plus alte costuri. Printre acestea se numără plata pentru operație în România și după îngrijire.

 

Fosta soție, „dezgustată” de ordinul judecătorului

 

Decizia Înaltei Curți de a-i majora despăgubirile a fost criticată de Daniela, care a declarat pentru MailOnline că este „dezgustată” de ordinul judecătorului. „Am fost în spital aproape patru luni și aproape că am murit. Este o rușine că este răsplătit pentru o rană pe care și s-a provocat-o singur atunci când m-a atacat”, a spus Daniela.  Daniela a dezvăluit că acum a divorțat de Cojanu și își folosește numele de fată Barbu. Lucrează ca femeie de curățenie și locuiește în Watford cu cei trei copii ai săi: Maria, 16 ani, Razvan, 15 ani si Tatia, 12 ani.  

Cuplul a venit în Marea Britanie din România în iunie 2014. Soția a spus că au avut dificultăți financiare, iar soțul ei a început să bea mult. La momentul atacului s-a estimat că acesta a depășit de trei ori limita de consum. Cojanu a negat infracțiunile și a insistat că Daniela s-a înjunghiat singură înainte de a intra în bucătărie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel