Marea Britanie. Rishi Sunak va semna un acord cu Japonia și Italia pentru a construi un avion de luptă invizibil

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Noul avion de luptă invizibil al Marii Britanii: Rishi Sunak va semna un acord cu Japonia și Italia pentru a construi avionul Tempest de generația a șasea al RAF, care să nu se lase doborât de radare, înarmat cu arme hipersonice până în 2035

RAF Tempest ar urma să intre în serviciu în 2035 și va înlocui actualul Eurofighter Typhoon, care a fost o colaborare între Italia, Marea Britanie, Germania și Spania. 

Anul trecut, Ministerul Apărării a semnat un contract în valoare de 250 de milioane de lire sterline pentru a continua dezvoltarea Tempestului cu parteneri internaționali. 

 

Două miliarde de lire sterline pentru noul avion

 

Potrivit The Sun, premierul Rishi Sunak se pregătește să semneze acorduri cu Italia și Japonia, în timp ce alte discuții au avut loc cu Suedia și India. 

În următorii patru ani, guvernul britanic s-a angajat să finanțeze cu două miliarde de lire sterline noul avion, care va fi cel mai avansat avion de luptă dezvoltat de Marea Britanie. 

Proiectul este condus de BAE Systems, care lucrează alături de Leonardo UK, MBDA UK și Rolls-Royce. 

Acesta constituie partea centrală a viitorului sistem aerian de luptă al Marii Britanii. 

Avionul avansat va putea opera cu sau fără pilot și poate controla roiuri de drone de atac pentru a copleși apărarea inamicului. 

Avionul de luptă va prezenta un profil radar redus chiar și în timp ce zboară supersonic. De asemenea, va fi echipat cu cele mai recente arme avansate - inclusiv rachete hipersonice. 

Potrivit The Sun, Ministerul Apărării a declarat că "efectuează o analiză comună a conceptului cu partenerii apropiați pentru a înțelege domeniile de interes comun". 

Cu toate acestea, Number 10 a refuzat să comenteze cu privire la posibilele acorduri internaționale. 

 

Germania, Franța și Spania au anunțat un acord pentru a continua cu propriul lor avion de luptă de generația a șasea. 

 

La începutul acestui an, guvernul a semnat un contract în valoare de 2,35 miliarde de lire sterline pentru o actualizare la jumătatea ciclului de viață a avionului Eurofighter Typhoon, care include un nou radar și capacități de război electronic. 

Radarul cunoscut sub numele de ECRS Mk II va fi instalat până la sfârșitul deceniului, inițial pe a treia tranșă de Typhoon-uri.

Investiția marchează primul contract de producție pentru o capacitate avansată de "atac electronic" sau de bruiaj, planificată de mult timp, pentru versiunea britanică a avionului de război european, care a fost dezvoltată împreună cu Germania, Italia și Spania.

Radarul este dezvoltat de compania italiană Leonardo și va fi integrat în avioane de către BAE Systems.

Inițial, acesta va fi montat pe cele 40 de Typhoon-uri Tranche 3 existente în Marea Britanie, dar șeful Forțelor Aeriene Regale, Air Chief Marshal Mike Wigston, a declarat reporterilor că "aspirația" sa este de a echipa ulterior cele 67 de avioane Tranche 2.

Luat împreună cu adăugarea de noi computere de misiune, acest obiectiv general reprezintă o actualizare semnificativă la jumătatea ciclului de viață după o serie de întârzieri, a declarat analistul în domeniul apărării Francis Tusa.

Proiectul va păstra, de asemenea, locurile de muncă de înaltă tehnologie necesare pentru a ajuta la dezvoltarea următoarei generații de avioane de luptă Tempest ale Marii Britanii, a spus Quin.

El a declarat că modernizarea nu este direct legată de amenințările legate de războiul din Ucraina, dar a adăugat: "Desigur, evenimentele îngrozitoare din Ucraina concentrează cu adevărat mințile", conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel