Marea Britanie. Organizator ROMÂN despre o secție de votare: „E superb! Oamenii sunt excepționali! Vin continuu”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Libertatea
Sursa foto: captură Libertatea

Carmel Ciurdaș, un român din Baia Mare stabilit în Marea Britanie de 10 ani, a amenajat, cu sprijinul comunității de români din orașul în care s-a stabilit, o secție de votare în Peterborough, un oraș din centrul țării în care trăiesc aproximativ 15.000 de români.

El a povestit că i-a venit idea amenajării unei secții de votare în orașul în care locuiește după ce la alegerile prezidențiale din 2014 a stat la coadă. „Am mers până la Londra pentru vot și după 8 ore de stat la coadă nu am reușit să votez", a spus românul, potrivit Libertatea.

El adaugă că una dintre marile realizări ale acestei secții este aceea că românii din zonă au arătat că pot să lucreze ca o comunitate și s-au implicat în amenajarea acesteia. Secția din Peterborough funcționează într-un centru comunitar și a fost deschisă prima dată la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.

Atunci „a fost urât de tot”, spune Carmel, adăugând, însă, că „perseverența a dat rezultate”, iar acum procesul electoral merge foarte bine. „E superb. Oamenii sunt excepționali. Vin continuu”.

Carmel Ciurdaș spune că din discuțiile pe care le-a avut cu alți români din zonă, prezența la urne va fi mult mai mare în cursul zilei de duminică.

„Sunt mulți oameni care și azi mă întreabă dacă se votează pentru trei zile și tot nu le vine să creadă. Noi am promovat cât am putut, însă e greu să ajungem la oameni”, a mai spus el.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel