Marea Britanie: Ionel Pintilie, soțul româncei moarte la naștere în spitalul Basildon: „Doctorii i-au lăsat pe copii fără mama lor“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Gabriela Pintilie, în vârstă de 36 de ani, din Grays, urma să dea naștere celui de-al doilea copil anul trecut. Femeia a ajuns la Spitalul Basildon, însă după naștere femeia a murit după ce nu a primit tratamentul necesar, sângerând până la moarte din cauza unui lung șir de erori medicale.

Ionel Pintilie, soțul româncei care a murit la câteva ore după naștere, la Spitalul Basildon, a ajuns în fața instanței de judecată, unde a vorbit despre pierderea suferită și despre perioada grea prin care a trecut familia sa.

Fetița Gabrielei s-a născut în 26 februarie, la ora 21:35. Românca a suferit o hemoragie puternică și a murit șapte ore mai târziu. A pierdut 6 litri de sânge și nu a primit transfuziile necesare din cauza unui lung șir de erori medicle și dintr-o lipsa de comunicare materializată într-o neglijență fatală.

Citește și: Marea Britanie: Două familii de români, nenorocite de medicii aceluiași spital Basildon în decurs de câteva săptămâni

La aprope un an de la moartea femeii într-un moment care ar fi trebuit să fie unul dintre cele mai frumoase pentru întreaga familiei, dosarul morții sale a ajuns în instanță, iar soțul româncei, Ionel Pintilie, a fost audiat ca parte vătămată. “Am avut încredere că medicii și asistentele vor avea grijă de Gabriela și le sunt recunoscător doctorilor care au încercat să facă acest lucru, însă ceilalți doctori ne-au dezamăgit și m-au lasăt fără soția pe care o iubeam încă din copilărie; iar pe copii i-au lăsat fără mama lor devotată. Tragedia este că Ștefania nu își va cunoaște niciodată mama din cauza greșelilor altora. Ultimele ei cuvinte au fost: «Uite ce fetiță frumoasă avem»”, a mărturisit soțul Gabrielei la audieri, citează BBC.

Ionel și Gabriela se cunoșteau încă din adolescență, ajungând să își întemeieze o familie și să aducă pe lume doi copii. Ancheta continuă, iar familia Gabrielei Pintilie așteaptă constatările legistului care vor fi prezentate pe 17 ianuarie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel