Marea Britanie: Curs de fericire introdus în programa școlară

Narcis Popa |
Data publicării:

Universitatea Bristol a devenit prima instituţie de învăţământ superior din Marea Britanie care a introdus în programa sa de studiu un curs despre fericire, prin intermediul căruia studenţii învaţă o serie de strategii pentru a avea o viaţă mai împlinită, a anunţat miercuri Press Association.

Acest curs opţional de 10 săptămâni, care a fost lansat miercuri pentru a marca Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale, celebrată în fiecare an pe 10 octombrie, prezintă cele mai recente studii şi cercetări realizate în domeniul psihologiei şi neuroştiinţelor.

Cursul explorează ce este fericirea, cum poate fi ea obţinută şi îi învaţă pe studenţi practici tangibile ce pot fi aplicate în vieţile lor de zi cu zi, au explicat reprezentanţii universităţii britanice.

Acest curs, "Ştiinţa fericirii", a fost introdus în programa Universităţii Bristol în contextul îngrijorărilor tot mai mari apărute în Marea Britanie în legătură de sănătatea mintală şi bunăstarea studenţilor.

În ultimii ani, 94% din totalul universităţilor britanice au anunţat că au remarcat o creştere spectaculoasă a numărului de studenţi care au încercat să contacteze serviciile de consiliere psihologică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel