Marcel Vela îşi cere scuze în numele poliţiştilor: „Pentru greşelile celor care nu au făcut cinste MAI, inclusiv la Revoluţie”

gov.ro
gov.ro

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, îşi cere scuze, în numele poliţiştilor „oneşti şi patrioţi” din instituţia pe care o conduce, pentru greşelile făcute de „unii indivizi”, care „nu au făcut cinste”, de-a lungul timpului, acestui minister, inclusiv în Revoluţia din Decembrie 1989.

Vela precizează că a participat, sâmbătă, la evenimentele organizate de către Asociaţiile răniţilor şi luptătorilor în Revoluţia din Decembrie, la comemorarea Revoluţiei Române din municipiul Caransebeş, declarat Oraş Martir. Cu această ocazie, demnitarul a depus coroane de flori la cele două monumente închinate luptătorilor, răniţilor şi martirilor din 21 Decembrie 1989.

„Am simţit că trebuie să spun tuturor aceste cuvinte: Este un moment foarte important pentru mine să fiu, ca ministru de Interne, în faţa fostei miliţii din Caransebeş, în care noi toţi puteam să fim împuşcaţi acum 30 de ani de nişte miliţieni inconştienţi. Indiferent de încadrările penale şi de pedepsele pronunţate de justiţie cu privire la faptele lor, aici a curs sânge şi s-a murit pentru libertate. Din acest motiv, în numele tuturor poliţiştilor oneşti şi patrioţi din Minister, o instituţie care este şi va fi în slujba poporului, îmi cer scuze tuturor românilor pentru greşelile unor indivizi care nu au facut cinste de-a lungul timpului acestui minister, inclusiv în Revoluţia din Decembrie 1989. Pentru a face o lume mai bună trebuie să închidem greşelile trecutului şi să construim împreună un viitor normal şi frumos pentru România!”, a scris Vela, astăzi, pe Facebook.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy