Marcel Vela ceartă primarii din zonele distruse: „PSD a furat bani de la inundații!”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
marcel_vela
marcel_vela

Ministrul de interne Marcel Vela a ajuns azi la inundațiile catastrofale din Valea Jiului și Lupeni, unde s-a luat la ceartă cu primarii PSD. Asta deoarece la Lupeni și la Uricani, primarii fac parte din opoziție.

Vela ar fi declarat că primarii ar fi făcut altceva cu banii de la inundații, iar de aici a stârnit o adevărată reacție a acestora. „Eu spun că PSD a furat bani de la inundații. O spun eu, că această lucrare trebuia să fie făcută bine”, a spus Marcel Vela la Lupeni.

În replică, primarul Lucian Resmeriță, care s-a autodeclarat cel mai tânăr primar de municipiu din România, l-a apostrofat la rândul său: „Este rușinos pentru un ministru să faca astfel de afirmații, fără să aibă nicio dovadă în acest sens. Ar trebui să fiți mult mai echilibrat în declarațiile dumneavoastră. Ați venit să ne acuzați, sau să ne ajutați. Suntem fii de mineri”.

 

„O să vă ajut. Vreau să fiți cât mai aproape de oameni și să îi ajutăm”

 

„Anul trecut s-au primit bani pentru inundații la Lupeni? Guvernul nu era PSD? O să vă ajut. Vreau să fiți cât mai aproape de oameni și să îi ajutăm”, a mai spus ministrul Vela, în altercația creată cu primarul din Uricani Dănuț Buhăescu și cel de la Lupeni Lucian Resmeriță.

Ministrul Vela a mai dat asigurări că barajul de la Valea de Pești este în siguranță și că acesta a salvat multe locuințe din aval. „Dacă nu era barajul, efectele inundațiilor erau mult mai mari”, a spus Marcel Vela, ministrul de interne.

„Nu am venit să fac politică”

 

Încă de la aterizarea la Lupeni, Vel a avut o altercație cu senatorul Cristian Resmeriță, pe stadionul din Lupeni. „Eu am văzut multe fenomene de acest gen. Mă refer la situații încordate. Unii se nasc mai nervoși, au o situație mai complicată, vis-a-vis de comportament, dar eu am venit să ajut aici, împreună cu autoritățile. Nu am venit să fac politică. Domnul a venit să facă politică, dar, până la urmă s-a răcorit. Sunt de 30 de ani în politică. A vrut să organizeze dânsul conferința noastră de presă, pe model București și l-am rugat să ne lase, pentru că poate presa e interesată despre ceea ce facem noi aici (…) E păcat să folosească greutățile oamenilor într-o potențială campanie electorală, dar se mai întâmplă”, a spus Marcel Vela.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel