Marcel Vela anunță măsuri de ultimă oră privind organizarea sărbătorilor pascale

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, marți seara, că românii vor putea primi Paști vineri și sâmbătă, iar distribuirea Luminii Sfinte de la Ierusalim se va face de către voluntari și de către patrulele MAI, în urma unui acord cu Biserica Ortodoxă Română.

„Nu voi anunța o nouă Ordonanță Militară. MAI a semnat un acord cu Patriarhia Română.

Vom sprijini Patriarhia la împărțirea paștilor și a luminii de Înviere oamenilor.

Astăzi am semnat cu preafericitul Daniel un acord de susținere și sprijin din partea tuturor forțelor coordonate în starea de urgență de către MAI.

Între BOR si MAI s-au stabilit următoarele: pâinea binecuvantată va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă, în intervalul 07.00-17.00, în toate parohiile de către angajații bisericii și voluntari, bineînțeles cu respectarea distanței sociale.

În declarația pe propria răspundere, credinciosul va face precizarea numele lăcașului de cult la care se va deplasa.

Forțele MAI vor asigura siguranța publică pe toată perioada Sfintelor Paști.

Angajatii parohiei și voluntarii, în calitate de organizatori, vor asigura respectarea distanței sociale pe perioada distribuirii paștilor, având ca semn distinctiv o banderolă albă pe braț.

Distribuirea Sfintei Lumini adusă de la Ierusalim se va face de către voluntarii parohiilor și de către echipajele de ordine publică, sâmbătă seară începând cu ora 20.00.

Credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei, în afara curții sau a imobilului în care locuiesc, dar cu evitarea aglomerației, păstrând restricția de maximum 3 persoane.

În zonele carantinate, Sfânta Lumină va fi dusă, cu ajutorul personalului Ministerului de Interne, de la centrele episcopale la Parohiile din zonele carantinate.

În noaptea de Înviere este permisă circulația tuturor preoților care distribuie Sf. Lumina în casele credincioșilor, cât și a voluntarilor care vor avea asupra lor cartea de identitate, ecusonul nominal din partea parohiei, mască și mănuși de protecție.

Echipajele care acționează în posturile fixe, cele pe care le vedeți în intersecții sau pe drumurile europene, naționale, județene, comunale, cât și cele de la punctele de frontieră aflate în misiuni coordonate de MAI, vor oferi Sf Lumină persoanelor aflate în trafic, în baza excepțiilor de circulație prevăzute în ordonanțele militare anterioare, sau persoanelor care tranzitează frontiera.

Cadrele existente sub coordonarea MAI, aflate în misiune în noaptea de Înviere, vor distribui Sf Lumină inclusiv spitalelor, centrelor sociale și centrelor de carantină”, a declarat Marcel Vela. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel