Marcel Vela - Olguța Vasilescu, contre pe secretizarea salariilor din MAI

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat astăzi, la Timişoara, că termenul de „secretizare” a salariilor din direcţiile subordonate ministerului său este forţat, fiind vorba de fapt despre întregul sistem de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi de „a nu încălca o lege care ţine de siguranţa naţională”.

„Este vorba despre întregul sistem de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, în sensul că pot fi publicate doar cifrele care ţin de nivelul de salarizare, dar organigrama şi numele celor care ocupă anumite funcţii şi au anumite salarii ţin de siguranţa naţională, este secret de serviciu. Cred că multe servicii secrete externe ar da foarte mulţi bani ca să afle organigrama de la MApN sau de la MAI sau de la un serviciu secret românesc. Aşadar, nu este vorba despre secretizare, ci de a nu încălca o lege care ţine de siguranţa naţională”, a răspuns Marcel Vela unei întrebări a presei.

El a refuzat să comenteze afirmaţii ale unor social-democraţi care susţin că prin astfel de măsuri se încearcă o secretizare a pensiilor speciale.

„Daţi-mi voie ca în acest moment deosebit (învestirea în funcţia de prefect de Timiş a liberalei Liliana Oneţ, n.r.) să nu comentez ceea ce spune PSD”, a mai afirmat ministrul Marcel Vela.

 

Instituțiile de forță nu mai sunt obligate să facă publice salariile angajaților

 

PSD a susținut că Guvernul PNL a decis să secretizeze salariile din instituțiile de apărare, ordine publică și siguranță națională cu scopul de a secretiza de fapt pensiile speciale.

„Pensiile speciale reprezintă 85% din salariul în plata al celor aflati in activitate. Dacă nu mai poti afla salariul, logic nu mai ai cum să afli nici cuantumul pensiilor speciale unde, oricum, este o secretomanie încat nici măcar mie, ca ministru, nu mi s-au pus la dispozitie asemenea date”, a scris pe Facebook Lia Olguța Vasilescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel