Marcel Ciolacu, susținut de PSD, pentru poziția de premier

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

PSD a decis în unanimitate, în Consiliul Național, să-l susțină pe Marcel Ciolacu pentru poziția de premier, a declarat miercuri Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele partidului.

El a precizat că tot în unanimitate s-a validat varianta premierului prin rotație. Grindeanu a spus că Marcel Ciolacu este susținut pentru a fi primul care să ocupe funcția de prim-ministru într-un guvern cu PNL.

„Consiliul Politic Naţional a decis în unanimitate să-l susţină pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru poziţie  de premier. Marcel Ciolacu este liderul partidului care a primit cele mai multe mandate din partea românilor la alegerile parlamentare din 2020. De asemenea, PSD a decis tot în unanimitate să acceptăm acest sistem de rotaţia la şefia Guvernului. Sunt cele două voturi date în unanimitate şi au constituit agenta Consiliului”, a spus Sorin Grindeanu.

„N-am propus un premier pentru peste un an și jumătate”, a precizat el. Potrivit lui Grindeanu, acesta este mandatul cu care echipa de negociere merge la discuțiile cu liberalii, iar dacă în urma acestora se va decide altceva, echipa trebuie să se întoarcă pentru validarea înțelegerii în partid.

 

Miercuri, o nouă întâlnire

 

„Dacă în urma negocierilor iese cu totul altceva, noi nu avem mandat. Venim în fața partidului și supunem atenției negocierea”, a adăugat Grindeanu: „credeți că am stat în ședință ca să votăm posibilul premier de peste un an jumate? Dacă tot am votat rotația, evident că am votat Marcel Ciolacu premier acum”.

Întrebat în ce condiții este dispus PSD să renunțe la această fermitate, Grindeanu a spus că social-democrații cer „lucruri de bun simț, nimic extravagant”: „nu avem poziții de acest tip, de agreere, de liberali, vorbim de principii, nu de persoane. Ne aflăm în postura în care putem să punem condiții”.

Miercuri la ora 16.00 are loc o nouă întâlnire, după care, spune Grindeanu, „ar fi cazul să închidem negocierile legate de programul de guvernare, să discutăm inclusiv acordul politic și să îl închidem, urmând să trecem la etapa cealaltă de negociere politică între cele trei formațiuni parlamentare plus grupul minorităților”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel