Negocierile dintre partide, blocate la numele premierului. Hunor: "Nu am progresat deloc"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Nu am progresat deloc în privința persoanei premierului, anunță, marți, liderul UDR, Kelemen Hunor. El afirmă că un Guvern poate fi stabil numai dacă premierul este și președintele partidului, iar liderii celorlalte două partide să fie vicepremieri. „Suntem în competiție cu timpul”, punctează el. 

"Nu am progresat deloc în privința persoanei premierului. Considerăm că soluția desemnării prin rotație este o opțiune viabilă, dar și celelalte două partide trebuie să fie de acord și să convină care anume va da primul premier. Subliniez, totodată, că un Guvern poate fi stabil și previzibil numai dacă premierul este și președintele partidului, dar și ceilalți doi președinți de partid ai coaliției trebuie să fie membri în Guvern, în calitate de viceprim-miniștri”, scrie pe Facebook Kelemen Hunor.

Liderul UDMR menționează că le-a spus și colegilor din PNL și PSD: „acum suntem în competiție cu timpul”.

„Este nevoie urgentă de rectificare bugetară, bugetul pe anul viitor trebuie prezentat în Parlament, dar pentru aceasta este esențial ca țara să aibă un Guvern cu drepturi depline”, adaugă Kelemen.

El precizează că liderii PSD, PNL și UDMR au vorbit despre politica fiscală, beneficiile sociale și regândirea sistemului de alocații pentru copii.

„Cu toții vrem creșterea pensiilor peste procentul prevăzut de lege, întrebarea este doar cu cât pot fi majorate. UDMR consideră că cel mai important este să protejăm pensionarii cu venituri mici și să majorăm pensiile lor în raport cu inflația sau cu puțin peste aceasta. Sistemul de alocații pentru copii trebuie, de asemenea, regândit, la fel și politica de sprijin pentru familii trebuie reanalizată. Sistemul actual nu a dat rezultate, nu a rezolvat problemele demografice ale țării. Reiterăm faptul că UDMR dorește încurajarea natalității și sprijinirea familiilor prin scutiri de impozite și diverse facilități acordate de la bugetul de stat”, menționeză Kelemen Hunor, potrivit Mediafax.

Cîțu: "Nu putem avea premier fără un program de guvernare"

 

Președintele PNL, Florin Cîțu, spune, înaintea unei noi runde de negocieri pentru formarea guvernului, că nu are sens să se meargă mai departe dacă nu există înțelegere pe programul de guvernare. Ulterior, declarațiile lui Florin Cîțu au fost întrerupte de co-fondatorul AUR, George Simion, scrie Mediafax. Florin Cîțu a spus, înainte să intre la negocieri, că mandatul este de o majoritate în jurul Partidului Național Liberal și „orice altă modificare” trebuie votată în forurile PNL.

„În primul rând, haideți să ne înțelegem pe programul de guvernare. Nu are niciun sens să mergem mai departe dacă nu ne înțelegem pe programul de guvernare. După aceea putem să mergem mai departe. Nu ajungem la premier dacă nu avem program de guvernare”, afirmă președintele PNL, Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel