Marcel Ciolacu "PSD n-are nicio problemă cu niciun fel de alegeri"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni seară că formaţiunea sa politică nu are nicio problemă cu niciun fel de alegeri şi că, indiferent dacă moţiunea de cenzură împotriva Guvernului va trece sau nu, alegerile primarilor se vor face dintr-un singur tur de scrutin. 

Întrebat într-o emisiune la Digi 24 dacă este important pentru el ca premierul Ludovic Orban să facă paşi către anticipate, Ciolacu a răspuns: "Partidul Social Democrat nu are nicio problemă cu niciun fel de alegeri. (...) Nu ştiu ce paşi face dânsul, eu ştiu ce paşi facem noi. Repet, nu există niciun stat în Uniunea Europeană care a permis modificarea legilor electorale cu patru luni înainte de alegeri. De asta mă şi deranjează această presupunere de înţelegere între mine şi Orban.

Alegerile în două tururi nu se vor mai face, alegerile primarilor vor fi dintr-un singur tur. Indiferent dacă trece moţiunea sau nu. Pe ce să mă înţeleg cu Orban? Pe ceva care nu se mai întâmplă? Primarii vor fi aleşi dintr-un singur tur, este evident. Pentru cine are logică juridică şi ia pixul în mână şi calculează termenii, nu se mai pot face la primari alegeri în două tururi. Doar dacă domnul Orban, în afară de abuzul de putere, doreşte să facă şi un abuz de serviciu şi să vină cu o ordonanţă peste o lege care se discută la CCR. Acela este un abuz clar de serviciu şi va răspunde penal pentru el".

Marcel Ciolacu a mai spus că nu exclude alegerile anticipate, dar că este interesat să fie respectate legile României.

Referitor la existenţa unor simulări care arată că dacă ar fi alegeri locale în două tururi, PSD ar pierde sute de primari, el a afirmat că nu crede în simulări, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel