Manifestație „anticorona” de la Berlin, dispersată de poliție pentru că cei 18.000 de participanți nu păstrau distanța

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Poliţia din Berlin a oprit protestul de sâmbătă din cauza nerespectării dinstanţării şi pentru că participanţii nu purtau mască. Protestele se desfăşoară în condiţiile în care numărul de noi infectări cu COVID-19 este în creştere.

„Distanţarea minimă nu este respectată, în pofida unor solicitări repetate” în acest sens ale forţelor de ordine, a anunţat poliţia, iar „de aceea nu există altă posibilitate decât ca adunarea să fie dizolvată”.

Poliţia din Berlin a oprit protestul de sâmbătă, desfăşurat de activiştii împotriva măsurilor de protecţie şi prevenire a infectării cu COVID-19. Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că în mare parte protestatarii au înţeles mesajul şi se retrag paşnic, însă mai sunt şi zone în care s-au raportat violenţe, cum ar fi incendieri ale containerelor şi drumuri blocate.

Protestatarii care s-au strâns sâmbătă în centrul Berlinului, la Poarta Brandenburg, au purtat pancarte şi mesaje precum „Opriţi minciunile despre corona!”, „Merkel să plece!” şi „Lăsaţi copiii să respire!”.

 

Merkel i-a rugat pe cetăţeni să rămână precauţi

 

Autorităţile din Germania eu emis miercuri un comunicat prin care au anunţat că vor închide protestul de sâmbătă.

Vineri, Angela Merkel i-a rugat pe cetăţeni să rămână precauţi şi să se protejeze împotriva virusului, aşa cum au făcut şi până acum.

În mai multe capitale ale Europei, printre care Berlin şi Paris, au loc proteste împotriva măsurilor de prevenţie a infectării cu coronavirus. Participanţii se opun vehement regulilor impuse de guvern, cu toate că în ultimele săptămâni numărul cazurilor de bolnavi COVID-19 este în continuă creştere, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel