Manifest pentru o "Europă a viitorului". A fost lansat de Alianța USR PLUS

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Alianţa 2020 USR PLUS a lansat miercuri, la Sibiu, 'Manifestul pentru Europa viitorului', cu patru priorităţi, prin care Dacian Cioloş şi Dan Barna propun o singură Uniune de la est la vest, fără două viteze diferite de integrare, o Europă dedicată tuturor cetăţenilor săi, cărora reuşeşte să le asigure protecţia şi un continent al inovării, competitiv la nivel global.

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat miercuri, la Sibiu, că este necesară o Uniune Europeană de la est la vest şi o Uniune a tuturor cetăţenilor ei.

"Dorim să vă prezentăm astăzi, în numele Alianţei 2020 USR PLUS, un manifest pentru Europa viitorului folosind oportunitatea evenimentului care se pregăteşte pentru mâine, Summitul European, cu prezenţa şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană. Ziua Europei este cel mai oportun moment pentru ca Alianţa 2020 USR PLUS, profund europeană, să prezinte viziunea ei despre viitorul Europei", a spus Cioloş.

Potrivit acestuia, "Europa este la o răscruce, indiferent cum se va finaliza Brexitul" şi de aceea Alianţa 2020 USR PLUS propune patru priorităţi: "O singură Uniune, de la est la vest, o Uniune Europeană a tuturor cetăţenilor, o Europă a inovării, care îşi protejează cetăţenii".

Dacian Cioloş este convins că în alegerile europarlamentare din luna mai "se vor confrunta două viziuni, una care vrea întărirea UE, alta care doreşte întoarcerea Europei în trecut."

"Europa trebuie să fie un proiect al estului şi vestului în egală măsură. (...) Europa trebuie să se transforme într-un proiect al cetăţenilor, să devină, dintr-un proiect elitist, un proiect al cetăţenilor. (...) Europa are nevoie de o întărire (...) şi are nevoie să investească în inovare. Europa trebuie să fie în măsură să îşi protejeze cetăţenii", a mai adăugat Dacian Cioloş.

"Uniunea Europeană fără cercuri concentrice sau viteze diferite de integrare"



Alianţa 2020 USR PLUS propune o "Uniune Europeană fără cercuri concentrice sau viteze diferite de integrare". Cioloş insistă că este nevoie de introducerea unui referendum consultativ la nivel european şi să fie combătut populismul şi dezinformarea.

Şi preşedintele USR, Dan Barna, a declarat miercuri, la Sibiu, că cele patru direcţii ale Manifestului Alianţei 2020 sunt foarte importante.

"Sibiul este astăzi în cea mai bună poziţie în care s-a aflat România din 2007 până astăzi pentru că acest summit este fără îndoială momentul culminant al calităţii noastre de membru al UE", a arătat Dan Barna, miercuri, într-o conferinţă de presă comună cu Dacian Cioloş.

Barna crede că este necesară o "Europă a inovării, competitivă la nivel global". Potrivit lui Barna este nevoie de o reţea de hub-uri de inovare digitală la nivel regional în întreaga Europă. Dan Barna mai susţine şi o Europă care îşi protejează cetăţenii.

"Europa este casa noastră. Din 2007 este casa României şi este important să rămână aşa", a spus Dan Barna.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel