Claudiu Manda, lăsat fără permis. Poliția Română CONFIRMĂ că șeful de la Rutieră ar putea fi DAT AFARĂ

Narcis Popa |
Data publicării:

Inspectoratul General al Poliției Române a reacționat ca urmare a informației conform căreia pe numele șefului Poliției Rutiere a fost declanșată o procedură disciplinară ca urmare a suspendării permisului de conducere pentru Claudiu Manda, soțul Olguței Vasilescu. 

Poliția Română susține însă că procedura disciplinară asupra șefului Poliției Române ar fi început în anul 2018 și nu are de-a face cu sancțiune aplicată lui Claudiu Manda.

"Verificările față de chestorul de poliție Florentin Brăcea au debutat la începutul lunii august 2018, iar, începând cu data de 6 noiembrie 2018, s-a declanșat cercetarea prealabilă față de ofițer, întrucât, deși a participat la Comisia Economică pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite (la sesiunile 69 - 72 ale Grupului de lucru pentru siguranță rutieră), unde a fost aprobat amendamentul propus de Regatul Belgiei cu privire la posibilitatea folosirii numerelor de înmatriculare alcătuite numai din combinații de litere, ulterior, în luna iulie 2018, a solicitat să i se comunice în ce bază legală circula în România un vehicul care avea tocmai astfel de numere.

Pe cale de consecință, situațiile înregistrate în ultima perioadă, când unor persoane publice le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, nu au nicio legătură cu cercetarea prealabilă în derulare a chestorului de poliție Florentin Brăcea," arată IGPR.

Reamintim că soțul Olguței Vasilescu a fost lăsat fără permis de conducere după ce a fost depistat conducând cu peste 100 de kilometri la oră în localitate. Informațiile furnizate de polițiștii de la fața locului arătau că Manda ar fi încercat să-i facă să renunțe la sancțiune, fără a avea însă succes.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel