R. Moldova. Maia Sandu: Guvernul Filip, în afara legii!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Situaţie explozivă la Chişinău după ce Curtea Constituțională, fidelă lui Vlad Plahotniuc, l-a suspendat pe președintele Igor Dodon şi a dizolvat Parlamentul.

Preşedintele interimar Pavel Filip a anunţat convocarea alegerilor anticipate pe 6 septembrie. 

"Pavel Filip, numit preşedinte interimar, a anunţat cu puţin timp în urmă alegeri anticipate pe 6 septembrie. La scurt timp, Parlamentul fidel noului guvern proeuropean a anunţat că se ""constată uzurparea puterii în stat și declară în afara legii Guvernul condus de Pavel Filip.", a anunțat premierul Maia Sandu de la tribuna Parlamentului. 

Maia Sandu a solicitat tuturor cetățenilor țării să nu cedeze în fața provocărilor și să nu participe la acțiunile violente și ilegale organizate de Plahotniuc și aliații săi.

"Parlamentul Republicii Moldova constată uzurparea puterii în stat de către fosta guvernare antipopulară care a pierdut încrederea cetățenilor și comunității internaționale și ăn loc să cedeze pașnic puterea, a decis să meargă la destabilizarea situației. Venim cu un apel către toți angajații instituțiilor de stat și structurilor de forță de a nu executa instrucțiunile ilegale. Să treacă de partea poporului și instituțiilor legitime. Parlamentul RM declară înafara legii Guvernul precedent Filip și cere Partidului Democrat să îndepărtezew mercenarii din instituțiile statului. Solicităm tuturor cetățenilor țării să nu cedeze în fața provocărilor și să nu participe la acțiunile violente și ilegale organizate de Plahotniuc și aliații săi. Contăm pe înțelepciunea celor vizați că nu vor duce țara în abisul confruntării civile.", spune Maia Sandu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel