Mai mulți capi ai mafiei italiene, eliberați din închisoare. Salvini: „Asta este o nebunie!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Mai mulți șefi mafioți italieni au fost eliberați din închisoare în baza unui nou regulament privind răspândirea pandemia de coronavirus, a declarat procurorul anti-mafie al țării, scrie CNN.

Francesco Bonura, șef influent în Cosa Nostra siciliană; Vincenzo Iannazzo, membru al Ndrangheta; și Pasquale Zagaria, membru al clanului Casalesi, au fost acum mutați în arest la domiciliu, potrivit lui Federico Cafiero De Raho, procurorul anti-mafie din Italia.

Pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în unitățile de corecție, guvernul italian a autorizat magistrații să transfere deținuții care mai au 18 luni sau mai puțin din sentințele lor în arest la domiciliu.

Cafiero De Raho a declarat că cei trei bărbați au fost plasați sub „măsuri de izolare suplimentară" pentru a evita contactul cu persoane din afara închisorii din cauza rolurilor pe care le-au avut în organizațiile mafiote.

„După ce sunt trimise înapoi acasă, aceste măsuri nu mai sunt aplicate", a adăugat procurorul.

 

Eliberarea șefilor mafiei, întâmpinată de critici în Italia

 

Bonura a fost condamnat la 23 de ani de închisoare pentru acuzații legate de rolul său într-o organizație mafiotă și a executat doar nouă luni de închisoare.

Iannazzo a fost condamnat în 2018 la mai mult de 14 ani de închisoare pentru acuzația de complicitate în cadrul unui sindicat mafiot. Este cunoscut și ca un lider puternic al clanului din orașul Lamezia Terme.

Zagaria a fost arestat în 2007 și condamnat la 20 de ani de închisoare ca membru al unei organizații mafiote. Era considerat mintea financiară din spatele clanului Casalesi.

Eliberarea șefilor mafiei a fost întâmpinată de critici în Italia.

„Asta este o nebunie”, a spus Matteo Salvini, liderul partidului de opoziție italian Lega, într-un videoclip pe Facebook. „Este o lipsă de respect pentru oameni, magistrați, jurnaliști, polițiști și victimele mafiei”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel