MAE: Trupul șoferului român ucis în Franța va fi adus în țară săptămâna viitoare

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, vineri, că, urmare a demersurilor întreprinse de Ambasada României la Paris, autorităţile judiciare franceze şi-au dat acordul pentru preluarea trupului neînsufleţit al cetăţeanului român care a fost ucis într-o parcare în Franţa în vederea repatrierii în cursul săptămânii viitoare. 

Potrivit unui comunicat al MAE, Ambasada României la Paris a efectuat demersuri pentru identificarea şi notificarea familiei persoanei decedate şi este în contact cu aceasta.

Încă de la momentul notificării decesului cetăţeanului român pe teritoriul Republicii Franceze, Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii acestui incident, a precizat MAE.

"În egală măsură, Ambasada României la Paris a sesizat acest caz, prin demersuri punctuale la nivelul Ministerului de Interne şi Ministerului Afacerilor Externe, pentru a exprima îngrijorarea şi preocuparea faţă de deteriorarea situaţiei de securitate din zonele utilizate de transportatorii profesionişti pentru repaos. În acest context, a fost avansată inclusiv sugestia de a fi avute în vedere eventuale măsuri de siguranţă publică în astfel de zone, astfel încât, pe viitor, asemenea incidente să fie prevenite", se arată în comunicat.

MAE precizează că Ambasada României la Paris va menţine dialogul cu familia persoanei decedate şi cu autorităţile franceze, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară specifică, inclusiv pentru îndeplinirea formalităţilor legate de repatrierea trupului neînsufleţit al persoanei decedate şi eliberarea certificatului de deces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel