EXCLUSIV  MAE. Români din Germania infectați cu noul coronavirus, la Neukölln: „Demersuri în regim de urgență“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

MAE confirmă situația românilor ținuți în carantină într-un bloc din districtul Neukölln, situat în Berlin.

La solicitarea Știri Diaspora, MAE confirmă apariția unor noi cazuri de infectări în rândul comunității de români din districtul Neukölln, situat în Berlin, Republica Federală Germania.

 Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Berlin, s-a autosesizat cu privire la informațiile apărute în mass-media referitoare la apariția unor noi cazuri de infectări în rândul comunității de români din districtul Neukölln, situat în Berlin, Republica Federală Germania.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile competente în vederea obținerii unor informații referitoare la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor în cauză“, se arată într-un răspuns al MAE remis la solicitarea Știri Diaspora.

Citește și: Germania. Fără precedent! Un bloc întreg, locuit de zeci de români, în carantină totală

 

„Potrivit datelor preliminare obținute de către reprezentanții misiunii diplomatice, Autoritatea de Sănătate a confirmat faptul că deocamdată a fost dispusă măsura preventivă de intrare în carantină a unui complex de locuințe, fiind în curs de desfășurare procedurile de verificare și testare a persoanelor care locuiesc în complexul respectiv, a contacților acestora, precum și a obiectivelor din vecinătatea complexului, relevante din punct de vedere al riscului epidemiologic.

Totodată, reprezentanții Autorității de Sănătate au precizat că, la acest moment, nu pot fi confirmate cetățenia și identitatea persoanelor afectate, fiind acordată prioritate demersului reducerii riscului de propagare a infecției.

Citește  și: Alți elevi infectați cu noul coronavirus în Germania. Șase şcoli şi două centre de tineret închise în Saxonia

 

MAE precizează că, până în prezent, nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară cu privire la această situație“, se arată în comunicarea MAE.

Ambasada României la Berlin continuă dialogul pe această temă cu autoritățile locale și este pregătită să acorde asistența consulară, în limita competențelor legale și în conformitate cu măsurile adoptate de autoritățile germane în contextul pandemiei de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel