Alți elevi infectați cu noul coronavirus în Germania. Șase şcoli şi două centre de tineret închise în Saxonia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un focar de COVID-19 declanşat în oraşul german Magdeburg, capitala landului Saxonia-Anhalt, a forţat autorităţile să închidă şase şcoli şi două centre de tineret, informează vineri agenţia DPA.

Autorităţile sanitare locale au anunţat că nu au reuşit să stabilească deplin lanţul infecţiilor din acest oraş unde până vineri au fost raportate 132 de cazuri de COVID-19.

''În acest moment încă nu ştim de ce noile cazuri sunt prezente în atât de multe familii diferite'', explică responsabilul de sănătate publică Eike Henning.

Citește si: Alertă la o școală din Germania: 5 copii români infectați cu noul coronavirus

Decizia închiderii celor şase şcoli survine la o zi după ce şase adulţi şi un copil au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, în urma participării la un eveniment la o şcoală din localitate.

5 elevi români infectați

 

Amintim că zilele trecute, 5 elevi, provenind din 3 familii de români, au fost depistați pozitivi la infecția cu noul coronavirus, în Spandau. 50 de elevi ș 9 profesori au intrat în carantină.

Deşi s-a confruntat cu focare de COVID-19, Germania a reuşit în mare măsură să limiteze epidemia, chiar şi în afara perioadei de izolare a populaţiei. Rata de reproducere a noului coronavirus, un indicator atent urmărit în evaluarea evoluţiei epidemiei, s-a menţinut şi vineri sub pragul critic de 1, ceea ce înseamnă că o persoană testată pozitiv infectează la rândul ei, în medie, mai puţin de o persoană.

Până în prezent în Germania peste 185.600 de persoane au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus, dintre care 8.763 au decedat, conform datelor Institutului Robert Koch (RKI), centrul german specializat în boli infecţioase, infrmează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel