MAE, precizări de ULTIMĂ ORĂ despre vasul cu navigatori răpiţi în Benin, în Africa

Andreea Cosma |
Data publicării:

MAE precizează că la bordul navei „Davide B” nu au fost cetățeni români. Un vas cu navigatori ar fi fost răpit în largul coastelor statului Benin, iar presa a scris că era o navă cu români.

„Celula de Criză interinstituțională, convocată de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, a efectuat în regim de urgență o serie de demersuri complexe pe mai multe canale specifice, inclusiv diplomatice, pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor potențial implicate și întreprinderea acțiunilor necesare în astfel de cazuri”, transmite MAE.

MAE precizează că la bordul navei menționate nu s-au aflat cetățeni români: „Prin urmare, nu au existat cetățeni români victime ale unei acțiuni de răpire de persoane”.

Presa internațională a transmis că un vas cu navigatori români a fost răpit în largul coastelor statului Benin, iar Ministerul Afacerilor Externe a convocat celula de criză.

Presa scria că răpirea vasului cu navigatori români ar fi avut loc joi în largul coastelor statului Benin, fiind implicată nava „Davide B”.

Adrian Mihălcioiu, reprezentant al Sindicatului Navigatorilor, a declarat, la Aleph News, că zona în care au fost răpiți navigatorii este extrem de periculoasă.

„Golful Guineea a devenit în ultima perioadă de timp un loc foarte periculos pentru navigație pentru că acolo se întâmplă foarte multe atacuri împotriva navelor comerciale de către formațiuni înarmate, bande de pirați, acești teroriști ai mărilor, care nu de puține ori atacă și nu pleacă cu mâna goală de la navă, tot timpul găsesc navigatori pe care îi iau ostatici și apoi cer răscupărare. Se întâmplă și lucruri grave cu navigatorii care sunt în mâinile piraților. Am avut navigatori careau decedat până când să fie eliberați”, a spus Mihălcioiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel