MAE. Atenționare de călătorie în Corsica din cauza furtunilor și ploilor torențiale

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Insula Corsica că autorităţile franceze au emis o prognoză privind deteriorarea rapidă a condiţiilor meteorologice, vineri și sâmbătă, în zone din Corsica de Sud şi Corsica Superioară.

În aceste zone se vor înregistra furtuni puternice, însoţite de precipitaţii abundente, grindină, descărcări electrice şi intensificări însemnate ale vântului, existând şi pericolul producerii de inundaţii.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, în funcţie de zona în care se află, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 şi Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

MAE. Atenționare de călătorie în Corsica din cauza furtunilor și ploilor torențiale

 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă'.

Amintim că cel puţin cinci morţi şi 22 de răniţi în urma unor furtuni violente în Corsica.

După furtunile violente din cursul dimineții, care au provocat cel puțin cinci morți, un nou episod furtunos este așteptat în Corsica, fiind emis un nou Cod Portocaliu de vreme rea.

Departamentele Haute-Corse și Corse-du-Sud au fost plasate din nou în alertă portocalie pentru furtuni joi, 18 august, începând cu ora 21.00. Alerta a fost declanșată și pentru riscuri de ploi și inundații.

Între timp, guvernul francez a emis o avertizare de risc de ploi și inundații", a precizat Météo France în buletinul de la ora 16.00. "Furtunile formate în mare vor afecta o mare parte din coasta de vest a Corsicii în cursul nopții de joi spre vineri. Vigilența pentru riscul de ploi și inundații a fost ridicată în Pirinei Atlantici, potrivit France Tv.

Franța. Corsica, sub Cod Portocaliu

 

Cel puţin cinci persoane au murit, iar alte 22 au fost rănite în furtuni violente, joi, în Corsica, anunţă Prefectura maritimă, relatează AFP.

Corpul unui pescar în vârstă de 62 de ani, despre care nu existau informaţii, a fost găsit joi în Golful Girolata, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a prefecturii.

La Erbalunga, în Haute-Corse, corpul fără viaţă al unui caiacist, cu privire la care soţul său a lansat o alertă, şi care reuşise să se adăpostească, a fost găsit joi după-amiaza cu ajutorul unor mijloace aeriene.

”Corpul a fost recuperat pe mare”, precizează un purtător de cuvânt, care anunţă că ”aproximativ zece persoane” au fost rănite la bordul unor ambarcaţiuni, dar că viaţa niciuneia nu era în pericol.

Prefectuta din Haute-Corse a anunţat joi dimineaţa moartea unui bărbat în vârstă de 46 de ani la Calvi, după ce un copac a căzut pe bungalow-ul în care se afla.

Cel puţin cinci morţi şi 22 de răniţi în urma unor furtuni violente

 

În Corsica de Sud, au murit o adolescentă în vârstă de 13 ani, lovită de un copac care a căzut, şi o femeie în vârstă de 72 de ani, lovită de acoperişul unei cabane în maşina în care se afla.

Alte 12 persoane au fost rănite în Haute-Corse şi în Corse-du-Sud, iar trei se aflau în stare de urgenţă absolută.

Între aceste persoane se află o italiancă în vârstă de 23 de ani, rănită de un pin care a căzut, la Calvi, unde a murit bărbatul în vârstă de 46 de ani.

Premierul francez Elisabeth Borne a anunţat că a activat o celulă interministerială de criză cu privire la situaţia din Corsica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel