MAE, despre donaţia Papei Francisc pentru spitalele româneşti: "Demonstrează solidaritatea Sanctităţii Sale cu România"

Andreea Cosma |
Data publicării:
captura video
captura video

Autorităţile române salută gestul Papei Francisc de a dona cinci ventilatoare pulmonare şi materiale medicale Spitalului Judeţean din Suceava necesare pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit MAE, iniţiativa Sfântului Scaun, anunţată joi, "demonstrează solidaritatea Sanctităţii Sale cu România în eforturile susţinute de gestionare a pandemiei de COVID-19 la nivel naţional şi demonstrează relaţiile excelente şi cooperarea foarte bună dintre România şi Sfântul Scaun, în contextul celebrării, în acest an, a 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele două state".

"Poporul român menţine vie amintirea vizitei apostolice a Papei Francisc în România, din perioada 31 mai - 2 iunie 2019, prilej cu care Sfântul Părinte a fost prezent în toate regiunile istorice ale României", subliniază MAE.

Prin Ambasada de la Roma, MAE a oferit sprijinul logistic pentru transportul materialelor donate.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti a anunţat, pe Facebook, că Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pentru bolnavii de COVID-19 din România.

"Papa Francisc însoţeşte cu rugăciunea şi caritatea bolnavii de COVID-19 din România, îmbrăţişând în mod ideal, totodată, familiile lor şi întregul personal medical care continuă să lupte împotriva pandemiei. În mod semnificativ, chiar de ziua sa onomastică, pontiful a trimis diverse materiale medicale, printre care cinci ventilatoare pulmonare, Spitalului din Suceava, cel mai mare focar de infecţie cu noul coronavirus din România. Alte materiale sanitare au fost trimise în aceeaşi zi de Sfântul Părinte în Italia şi Spania. După cum se ştie, alături de numele Mario, Papa Francisc a primit la botez şi numele Jorge (Gheorghe)", informează https://www.vaticannews.va/.

Potrivit sursei citate, materialele sanitare - cinci ventilatoare pulmonare, două fiind de ultimă generaţie, 200 de combinezoane, 900 de măşti FFP2 şi 5.000 de măşti sanitare - au fost procurate prin grija cardinalului Konrad Krajewski, responsabilul cu activitatea caritabilă a Papei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel