Macovei: Toader și-a ales candidatul ideal la șefia DNA – un procuror care spune că “NU a fost NICIODATĂ INDEPENDENT”

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, critică afirmațiile făcute de către procurorul Adina Florea, în cadrul audierii la CSM, pe care o acuză că are o atitudine de subordonare față de factorul politic. Adina Florea este propunerea lui Tudorel Toader pentru șefia DNA. De asemenea, ea a primi aviz negativ de la CSM, Tudorel Toader fiind singurul care  votat pentru propria propunere.

”Toader și-a ales candidatul ideal la șefia DNA: un procuror care spune că “nu a fost niciodată independent”, pentru că lucrează “sub control ierarhic” .Nu este vorba de „o exprimare nefericită”, cum a încercat apoi să se justifice procurorul Adina Florea, propusă de Tudorel Toader să conducă DNATCând repeți că obiectul de activitate al DNA nu este cercetarea infracţiunilor de abuz în serviciu, care sunt „infracțiuni facile”, și că nu trebuie să existe achitări în dosarele DNA, asta arată că ești pregătit să răspunzi dorințelor venite de la politicienii PSD&ALDE și de la mogulii cu probleme penale.

Procurorul Florea, care ar trebui să își apere ca manager procurorii de caz, sugerează că aceștia ar trebui să fie loiali unor instituții, inclusiv Parlamentului, adică politicienilor. În plus, dna Florea nu vrea să comenteze modificările la legile justiției și la Codurile penale, susținând că rolul procurorului este doar de a le aplica, indiferent cum sunt acestea. Prestația procurorului Florea la interviul de la CSM arată portretul robot pe care și-l doresc politicienii corupți: niciodată independent, loial Parlamentului. Adică, un procuror subordonat politic.

Prestația procurorului Florea la interviul de la CSM arată portretul robot pe care și-l doresc politicienii corupți: niciodată independent, loial Parlamentului. Adică, un procuror subordonat politic.

CSM a dat aviz negativ. Doar Toader a fost singurul care a votat pentru propria propunere. Inainte de audierea de la CSM, Toader a spus că nu îl interesează ce face CSM și că va trimite propunerea la președintele Iohannis. Incă o dată, Tudorel Toader arată că nu este ministrul Justiției, calcă în picioare CSM, independența judecătorilor și procurorilor și e sluga politicienilor. Dragnea: "eu îl rog și el ascultă"., scrie Monica Macovei pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel