Ludovic Orban, reacție după decizia BEC: O ÎNCĂLCARE a dreptului de vot

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
orban_ludovic_declaratii
orban_ludovic_declaratii

Premierul Ludovic Orban a reacționat după decizia Biroului Electoral Central a respins cererea de  prelungire a votării după ora 21,00 pentru persoanele care aşteaptă în proximitatea secţiilor să îşi exercite dreptul de a alege.

Întrebat de reporterii Antena 3 cum comentează decizia BEC, premierul Ludovic Orban a afirmat că „Biroul Electoral Central a refuzat această solicitare. Mi se pare că este aproape o încălcare a dreptului de vot. Din cauza condițiilor sanitare, se încetinește procesul electoral și se putea ca BEC să ia această decizie. Din păcate, în afară de noi și de reprezentanții altor două formațiuni, celelalte formațiuni au votat împotrivă. (...) Era posibil ca cei care se aflau la vot la ora 21 să poată să voteze. Le-am cerut să accelereze procedurile de votare”, a afirmat spus premierul.

Cum vi se pare că s-a desfășurat procesul de vot astăzi?

„În condițiile date, a fost un proces de vot care s-a desfășurat în condiții bune. Faptul că a durat un pic mai mult era obligatoru să luăm aceste măsuri de protecție sanitară, care au dus la anumite întârzieri, nu foarte mari, dr, în general, cu câteva excepții, procesul s-a desfășurat în condiții normale, și o dovedește prezența semnificativă la vot, și că foarte mulți români s-au prezentat să voteze“, a adăugat Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel