Ludovic Orban: Tiraj cu termometrul în aeroporturi și la locul de muncă

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Ludovic Orban a ajuns, vineri dimineaţă, la Ministerul Afacerilor Interne, unde va participa la şedinţa Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României. El a fost întâmpinat de ministrul de Interne, Marcel Vela.

După terminarea ședinței, premierul României a făcut o serie de declarații presei prezente. El a spus că au fost discuții privind triajul angajaților la locul de muncă, înainte de începerea serviciului, sau accesul în școli. Totodată el a spus că au fost discuții și despre accesul pasagerilor în avion, aceștia ar putea fi testați cu termoscannerele și la urcarea în avion, înainte de decolare, dar și la coborâre.

„S-a discutat despre posibilitatea realizării unui triaj la locul de muncă sau la școală, prin intermediul termometrelor electronice. Ca să punem în aplicare astfel de măsuri este nevoie de o dotare a companiilor, a instituțiilor publice, a tuturor categoriilor, astfel încât să se poată lua temperatura când vine omul la muncă, zilnic. În cazul în care persoana are temperatură peste 37 de grade Celsius să nu i se permită accesul la muncă și să fie supusă unei evaluări medicale, inclusiv posibilitatea unei testări pentru Covid-19, astfel încât să se reducă posibilitatea ca oameni care ar putea infectați să fie la muncă sau în alte locații publice", a explicat premierul.

El mai spune că aplicarea unei astfel de măsuri presupune o pregătire. „Generalizarea unor astfel de aparate de măsurare a temperaturii există deja, au început să se folosească. Aici trebuie să facem o analiză a capacității de producție", a adăugat Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel