Ludovic Orban: "Se prefigurează dezastrul bugetar pentru actuala guvernare"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, la Piteşti, că după execuţia bugetară pe primele trei luni ale anului "se prefigurează dezastrul bugetar pentru actuala guvernare", el afirmând că ar putea exista probleme cu capacitatea de a plăti la timp pensiile dacă încasările statului se vor menţine în continuare pe aceeaşi tendinţă.

"Se prefigurează dezastrul bugetar pentru actuala guvernare. Datele din execuţia bugetară arată cu precizie o creştere a deficitului bugetar faţă de anul trecut, iar lucrul cel mai grav este că bugetul de pensii, bugetul de sănătate, înregistrează deficite foarte importante. Bugetul de pensii înregistrează deficit 4 miliarde, deşi legea bugetului asigurărilor sociale de stat bugetul a fost prevăzut ca având excedent pe anul 2019, iată că legea bugetului asigurărilor sociale de stat a fost o minciună aşa cum am semnalat şi că de fapt există un deficit pe primele trei luni, un deficit de 1,4 miliarde, care dacă se va menţine şi după următoarele luni va pune în pericol capacitatea statului român de asigura plata la timp a pensiilor părinţilor şi bunicilor noştri", a declarat Orban.

Preşedintele PNL a mai precizat că există un deficit şi la fondul sănătate.

"De asemenea, există deficit şi la fondul de sănătate, deficit de 1 miliard, iar acest deficit mai arată cu precizie că din cauza cheltuielilor nesăbuite care au fost provocate de actuala guvernare, sănătatea fiecărui român este pusă în pericol. (...) Acest deficit care arată o creştere a cheltuielilor fără nicio îmbunătăţire a calităţii serviciilor medicale. Avertizez asupra proiectului de act normativ prevăzut de Guvern care vrea să introducă coplata, adică să îi oblige pe români să plătească în spital direct, şi către medicii de familie, către medicii specialişti din policlinici şi ambulatorii. Asta face PSD-ul, subfinanţează medicina preventivă, subfinanţează medicii de familie, subfinanţează activitatea policlinicilor şi a medicilor specialişti din ambulatorii, iar acum vrea să pună în spinarea fiecărui cetăţean român faptul că nu finanţează aceste activităţi medicale fundamentale şi cu toate acestea înregistrează un deficit la sănătate", a mai spus Orban.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel