Ludovic Orban, în Parlament: „Nu-mi aduc aminte în ultimii 30 de ani să se fi întâmplat așa ceva”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

În aceste momente, premierul desemnat Ludovic Orban susține discursul în fața parlamentarilor.

„Felicit parlamentarii care au decis să fie prezenți, deși nu fac parte din niciuna dintre formațiunile care au susținut Guvernul, parlamentarilor independenți, parlamentarilor PRO România. O mulțumire specială parlamentarilor minorităților naționale și tot ce am discutat rămâne respectat.

Citește și Este CVORUM la ședința pentru guvernul Orban: 235 de parlamentari prezenți. ULTIMĂ ORĂ

Nu-mi aduc aminte în ultimii 30 de ani să se fi întâmplat așa ceva, ședința de învestire să fie boicotată de două partide politice care arată lipsa totală de respect față de români. Arată toate prostiile pe care le fac, fiind părtași la toate nenorocirile care se fac azi.

Venim după o moțiune de cenzură care a pus capăt unei guvernări care a făcut mult rău României. Trebuie să înepem un drum al construcției, al refacerii unității, al reluării dialogului instituțional, un drum care să pună bazele unei dezvoltări economice pe baze solide si termen lung.

Citește și Ludovic Orban: „Ciolacu și Meleșcanu nu vor conduce ședința, este un boicot jenant"

Acest Guvern este unul cu un mandat limitat, durata maximă de exercitare a puterii este de un an de zile. Avem de luat măsuri urgente. Uitați-vă ce se întâmplă cu blocarea minerilor în subteran. Își pun în pericol viața. Foarte multe instituții publice nu au resursele financiare pentru a încheia exercitiul bugetar. Există întârzieri în plata persoanelor cu dizabilități, a plății însoțitorilor. E fundamentală aprobarea unei OUG pentru rectificarea bugetară”, a spus Orban, în Parlament.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel