Ludovic Orban: „În interiorul localității, libertate deplină de mișcare din 15 mai”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Premierul Ludovic Orban a explicat, miercuri, că din 15 mai, când pe teritoriul României va fi instituită stare de alertă, va fi permisă și deplasarea în afara localității, dar doar pentru „motive întemeiate”, care vor fi anunțate în zilele următoare.

Cât despre deplasarea în interiorul localității, primul-ministru a subliniat că aceasta nu va mai fi restricționată de la jumătatea lunii curente și se va face în „libertate deplină", fără a mai declara în prealabil destinația.

„În interiorul localității va exista libertate deplină de circulație. Încă nu am finalizat cadrul de reglementare aferent deplasărilor în afara localității. Deocamdată am stabilit că vor fi permise deplasările și în afara localității, dar pentru o categorie de motive pe care noi le considerăm întemeiate, care în momentul în care le vom hotărâ, le vom prezenta public", a declarat Ludovic Orban, într-o declarație de presă susținută în Piața Victoriei.

Întrebat când vor fi redeschise parcurile, premierul a explicat: „Guvernul, ministrul Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situații de Urgență nu au interzis niciodată accesul oamenilor în parcuri. Deciziile de închidere a parcurilor au fost luate de comitete pentru situații de urgență la nivel local, cum a fost și în București. Cred că prima entitate locală care a luat această decizie a fost Primăria Sectorului 2, după care a luat decizia și Primăria Capitalei".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel