Ludovic Orban face anunţul zilei: "Comitetul pentru pentru Situaţii de Urgenţă va declara ASTĂZI stare de ALERTĂ"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Ludovic Orban a făcut astăzi anunţul zilei privind încetarea stării de urgenţă şi trecerea la starea de alertă.

"Astăzi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va declarat stare de alertă în cadrul situaţiei de urgenţă provocată de epidemia de coronavirus.

Tot astăzi, odată cu declararea stării de alertă, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viaţa şi sănătatea românilor.

Aceste măsuri vor avea caracter de obligativitate şi vor fi stabilite în baza ordonanţei 21, care reglementează situaţiile de urgenţă, răspunsul autorităţilor la situaţiile de urgenţă şi care stabilesc starea de alertă.

Nimic nu ne va împiedica să luăm toate deciziile necesare pentru a putea să facem faţă provocării generate de această epidemie", a declarat premierul Ludovic Orban, la începutul şedinţei de guvern.

"Toate măsurile necesare vor fi adoptate de Comitetul Naţional de Situaţii de Urgenţă şi, de asemenea, vă solicit tuturor miniştrilor să emiteţi, împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi, de asemenea, cu colaborarea Consiliului de suport tehnico-ştiinţific care fundamentează deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, toate ordinele privind normele de sănătate, de securitate a muncii care trebuie respectate în toate activităţile, atât pentru activităţile pentru care nu au existat restricţii până acum şi unde este necesară impunerea acestor norme, cât şi în domeniile pentru care se ridică restricţiile", a afirmat Orban.

El a detaliat domeniile unde se vor aplica noile reguli.

"Este vorba de regulile privitoare la circulaţia în mijloacele de transport public, este vorba de regulile privind funcţionarea spaţiilor comerciale, regulile privind funcţionarea hotelurilor, regulile privind funcţionarea frizeriilor, coaforurilor şi tuturor categoriilor de activităţi pentru care se ridică restricţiile şi unde este necesară o reglementare foarte serioasă a măsurilor de sănătate publică pentru protejarea cetăţenilor români", a declarat Orban. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel