Ludovic Orban, după deciziile CCR: „Așa Curte, așa decizii!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Ludovic Orban a spus, astăzi, referitor la hotărârea CCR de a admite sesizarea PSD de neconstituționalitate a asumării pe OUG51, că prin decizia Curții se adoptă poziția PSD „care-și dorește ca copii noștri să nu mai ajungă la școală”. Acesta a zis ironic „așa Curte, așa decizie”.

„Așa Curte, așa decizie. Înseamnă că prin această decizie (de admitere a neconstituționalității asumării - n.r), CCR nu vrea și nu e de acord cu ceea ce a vrut Guvernul, anume copiii, în special copiii din familii sărace să paotă să se ducă la școală cu naveta cu transportul public subvenționat. Asta e decizia Curții de astăzi. Adică prin decizia Curții, se adoptă poziția PSD, care PSD-și dorește ca copii noștri să nu mai ajungă la școală. de asemenea, prelungurea licențelor pentru firme care pun în pericol siguranța cetățenilor până la calendele grecești, asta înseamnă OUG 51", a declarat premierul Ludovic Orban despre hotărârea CCR.

Orban a motivat că obiectivul PNL „a fost acela de a soluționa situații concrete care există și afectează negativ viața elevilor care fac naveta și care în urma OUG 51 nu au mai putut beneficia de subvenție, și de asemenea, de a rezolva siguranța și calitatea transportului public, atfel încât să nu mai menținem companiile care pun hâburi în circulație".

 

Ludovic Orban: „Ce ar fi vrut CCR?"

 

El a întrebat „ce ar fi vrut CCR?", subliniind că nu e de acord cu poziția judecătorilor.

„OUG51 era constituțională? Reglementarea s-a făcut prin OUG care e profund neconstituțională, nu avea niciun fel de motivație pentru urgență. În schimb, legea de angajare prin care ne-am prezentat în fața Parlamentului, am dat dreptul parlamentarilor la amendamente, ne-am supus riscului moțiunii, nu e constituțuinală? Îmi pare rău, dar sunt de acord cu decizia CCR", a completat liberalul.

Premierul a adăugat că PNL va căuta soluții pentru rezolvarea problemei, pentru că CCR a validat o Ordonanță care e neconstituțională.

„Asta nu înseamnă că nu vom căuta soluții pentru a rezolva probleme chiar în condițiile în care CCR trebuia să țină cont între OUG 51 pe care nimeni n-a văzut-o că e neconstituțională. Noi am găsit o soluție, căd că în privința analizei, practic CCR validează OUG care a fost clar neconstituțională", a precizat el.

Curtea Constituțională a admis, miercuri, sesizarea PSD privind neconstituționalitatea proiectului de lege asumat de Guvern pentru abrogarea OUG 51, prin care se modifică acte normative în domeniul transportului de persoane.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel