Ludovic Orban, DECIZIE după condamnarea lui Mihai Voicu la închisoare

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Ludovic Orban a declarat, joi pentru MEDIAFAX, că Mihai Voicu, condamnat de ÎCCJ la 3 ani de închisoare cu suspendare, nu mai este membru al PNL, această calitate fiindu-i suspendată, conform prevederilor statutului partidului.

"Vom aplica prevederile statutare. Având prevederi clare legate de situația aceasta, dacă un membru al PNL are o condamnare în instanță este suspendat din calitatea de membru, își pierde calitatea de membru, pe care o dobândește numai dacă este achitat de instanța de fond. Practic Mihai Voicu nu mai este membru al PNL. E o consecință directă, dar ca să fie clară probabil o să luăm act în reuniunea Biroului Executiv", a afirmat Ludovic Orban, joi, pentru MEDIAFAX.

Liderul PNL a adăugat că pierderea calității de membru al partidului nu duce automat la pierderea calității de deputat, în cazul lui Mihai Voicu. Acesta a mai spus că liberalii vor lua act de suspendarea lui Voicu, la următoarea ședință a Biroului Executiv al formațiunii.

„În legătură cu mandatul său de deputat, faptul că nu mai este membru nu duce la pierderea calității de deputat. Până se va pronunța decizia definitivă a instanței, Mihai Voicu nu mai este membru al PNL. Revine în calitatea de membru numai dacă este achitată. Dacă este condamnat și în instanța de apel atunci își pierde definitiv calitatea de membru al PNL și nu se mai poate reînscrie până la reabilitare", a conchis Orban.

Articolul 22, alineatul 4 din statutul PNL, referitor la modul în care este pierdută, prin retragere, radiere sau excludere, calitatea de membru al partidului, prevede că: "Fără a afecta prevederile alin 1.3, persoana condamnată penal este suspendată de drept din calitatea de membru PNL".

ÎCCJ l-a condamnat, joi, pe deputatul PNL Mihai Voicu la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție, decizia nefiind definitivă. Voicu este acuzat de DNA că le-a impus membrilor de partid să plătească pentru campania electorală dacă voiau să candideze pe un loc eligibil.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel