Ludovic Orban, decizie de ultimă oră față de „omul-cheie“ al lui Dragnea și Vâlcov

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ion Ghizdeanu, șeful Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, în funcție încă din vremea Guvernului Năstase, a fost demis de premierul Ludovic Orban, Acesta se ocupa de gestionarea banilor Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri, că îl va demite pe  Ion Ghizdeanu, șeful Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză. Ghizdeanu este considerat omul cheie al cuplului Dragnea-Vâlcov în implementarea politicilor economice.

Comisia de Prognoză a fot instituția însărcinată de guvernarea PSD cu împărțirea banilor pentru primari din FSDI, dar s-a ocupat și de realizarea proiectelor de infrastructură în parteneriat public privat.

„Am solicitat decizia de demitere a domnului Ghizdeanu, pentru că ştiţi bancul acela: îl întreabă un lider politic cât este creşterea economică, răspunsul - cât doriţi dumneavoastră. M-a deranjat că au semnat contracte pe FSDI (n.r. Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii ), după ştiinţa mea chiar în perioada procedurii de învestire a Guvernului, o chestiune pe care, vă spun sincer, nu pot să o accept şi probabil în cursul zilei de azi (miercuri, n.r.) voi semna demiterea domniei sale şi vom numi pe altcineva”, a spus Orban, la o conferinţă la Ministerul Finanţelor Publice, conform Agerpres.

Ion Ghizdeanu, președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, este în funcție din 2000 (în mandatul de premier al lui Adrian Năstase) și s-a remarcat prin obediența totală față de decidenții politici ai momentului. Aşa a ajuns, conform unor surse politice, omul de încredere a lui Darius Vâlcov. În timpul guvernului PSD, Ghizdeanu a ajuns să negocieze, în numele României, contracte importante pentru infrastructură, precum autostrada Ploiești-Brașov.

Premierul a anunţat, de asemenea, că o va demite din funcţie şi pe Liliana Mincă, numită abia pe 4 noiembrie secretar general adjunct în Ministerul Finanţelor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel