Ludovic Orban: „Avem deja susținerea a peste 233 de parlamentari”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Ludovic Orban a anunțat, în această seară, că PMP, USR, UDMR, ALDE și grupul minorităților naționale vor susține învestitura Guvernului PNL, precum și că „numeric, astăzi” peste 233 de parlamentari au anunțat că vor vota favorabil pentru instalarea viitorului cabinet de la Palatul Victoria.

 

„În cursul zilei de astăzi am finalizat discuțiile și am semnat acordurile, în conformitate cu mandatul care mi-a fost acordat de Biroul Politic Național al PNL, toate acordurile și înțelegerile, pe care le-am negociat anterior cu partenerii, care au fost alături de noi în susținerea moțiunii de cenzură și care sunt alături de noi în procedura de învestire a Guvernului. Practic, am obținut, astăzi, sprijinul, în urma acordurilor, din partea grupului minorităților naționale, PMP, USR, UDMR și ALDE", a declarat Ludovic Orban, la Palatul Parlamentului.

Președintele PNL a mai precizat că, în prezent, peste 233 de parlamentari au dat asigurări că vor susține învestitura Guvernului Orban.

„Pot să vă spun că numeric astazi am depasit cifra de 233 de parlamentari care susțin învestirea Guvernului. Sigur, negocierile continuă, pentru că vrem să ne luăm o marjă pentru cazul în care apar absențe neașteptate, dar în discuțiile pe care le-am avut cu partenerii nivelul de mobilizare este maxim. Din discuțiile avute maxim o absență este așteptată din partea tuturor grupurilor parlamentare, care susțin Guvernul.

Deci evaluarea mea pesimistă s-a dovedit a fi o evaluarea care a fost depășită de realitate. Cred că putem conta pe 224 de parlamentari prezenți, care ne oferă o garanție în plus ca alături de parlamentarii individuali cu care avem înțelegeri, vom putea asigura cvorumul și învestirea Guvernului. Minim 233 de parlamentari prezenți în ziua de luni și, de asemenea, voturile necesare pentru învestirea Guvernului", a mai afirmat Ludovic Orban.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel