Ludovic Orban: "Astăzi am avut o situaţie hilară; pare aşa o parazitare"

Andreea Cosma |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat că proiectul de lege aprobat joi în Parlament privind interzicerea exportului de buşteni are acelaşi conţinut cu un alt proiect depus de PNL în 2017, dar care a fost "ţinut la sertar" la Camera Deputaţilor, susţinând că există "o dorinţă de parazitare" în legătură cu modificarea în Parlament a ordonanţelor de urgenţă emise de Guvern.

Prezent joi seara la postul B1 TV, Ludovic Orban a fost întrebat despre proiectele de legi votate recent în Parlament prin care sunt modificate ordonanţele de urgenţă ale Guvernului.

"Chiar şi astăzi am avut o situaţie hilară. PNL a depus în anul 2017 un proiect de lege prin care urmăream interdicţia la exportul de buşteni. Proiectul a fost ţinut în sertar, însă s-a trezit marele Dragnea să elaboreze un proiect de lege în anul 2019 şi astăzi, la Camera Deputaţilor, practic au ţinut la sertar proiectul nostru de lege şi un proiect de lege, aproape cu acelaşi conţinut ca şi proiectul nostru de lege din 2017 privind interdicţia exportului la buşteni, a fost aprobat de Camera Deputaţilor. Dar, mă rog, furtul de proprietate e valabil şi pentru furtul de proprietate intelectuală (...)", a spus Orban.

Premierul a declarat că "există o dorinţă de parazitare" referindu-se la modificarea în Parlament a ordonanţei de urgenţă privind alegerile locale.

"Uitaţi ce fac cu ordonanţele. Noi am dat ordonanţă de urgenţă privind prelungirea mandatelor aleşilor locali. Au sărit şi ei cu proiect de lege privitor la prelungirea mandatelor aleşilor locali, dar au adăugat în plus că data alegerilor locale nu se mai stabileşte de către Guvern, ci se stabileşte prin lege de către Parlament. Probabil există o dorinţă, pe care sincer nu o înţeleg de multe ori, pare aşa o parazitare", a afirmat premierul. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel