LOVITURĂ pentru PSD: Iohannis, ANUNȚ după ieșirea ALDE de la guvernare

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Klaus Iohannis a făcut primele declarații de presă privind criza politică din România, după ce ALDE s-a retras de la guvernare. 

Klaus Iohannis a făcut o serie de declarații legate de criza politică din România, după ce ALDE s-a retras de la guvernare. Intervenția șefului statului vine în contextul în care cabinetul condus de Viorica Dăncilă a rămas fără majoritate în Parlament.

"Degringolada de la nivelul guvernării disprețul cu care PSD și ALDE îi tratează pe români. Propriile interese sunt mai presus de cetățeni. Este rezultatul firesc a doi ani și jumătate de guernare haotică, incompetentă și coruptă.

Prin votul 26 mai, românii le-a transmis un mesaj clar, dar PSD și ALDE se fac ca nu-l înțeleg. Nu le mai rămâne nimic de făcut decât să plece acasă.

Un guvern PSD nu este potrivit pentru România și nu poate să rămână în funcție. România parcurge o criză guvernamentală, iar eu nu voi gira acest guvern. PSD și ALDE sunt vinovate pentru eșecul acestei guvernări. Încercările ALDE de a se spăla pe mâini sunt ridicole. După ce ai stat la masă cu PSD și ai girat masacrarea legilor justiției, nu mai păcălești pe nimeni.

Iată deciziile mele: NU accept nicio propunere de remaniere din partea acstui guvern. Propunerile pe care le-am primit sunt inacceptabile. RESPING în integralitate remanierea propusă de premier.

Votul din 26 mai îmi dă legitimitate de amă opune explicit porpunerilor pe care le face. Mă voi opune în continuare propunerilor PSD de a deraia România de pe direcția corectă.

Actualul Guvern are nevoie de o nouă confirmare în Parlament. Dacă are susținere în Parlament, nu voi permite PSD să-și bată joc de România și de români. Dacă noua configurație a guvernului nu va fi aprobată îi asigur pe români că sunt soluții constituționale pentru ca România să nu intre într-o criză profundă", a spus Klaus Iohannis, miercuri seară. 

VIDEO

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel